Hoţi prinşi şi ilegalităţi demascate cu profesionalism

De Alexandra Lăzureanu
Hoţi prinşi şi ilegalităţi demascate cu profesionalism
Poliţiştii bihoreni dovedesc în fiecare zi că munca lor asigură liniştea societăţii în care trăim.

Miercuri, poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Biharia au acţionat împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Bihor în oborul de animale din comuna bihoreană Sălard şi în zona adiacentă, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu animale vii.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 10 autovehicule care efectuau transporturi de animale vii, au legitimat 15 persoane şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 2.440 lei.

Astfel, pe raza comunei Sălard a fost depistat un bărbat din Gurbeşti, care deţinea trei cabaline fără documente sanitar – veterinare. De asemenea, a fost depistat un bărbat din Săcueni, care transporta un viţel fără a avea asupra sa documente sanitar – veterinare. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor H.G. nr. 984/2005. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Biharia împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Cherechiu au identificat şi reţinut un bărbat de 30 de ani, din Sâniob, pe numele căruia Judecătoria Marghita a emis un mandat de executare a unei pedepse de doi ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi va fi transferat la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat. În aceeaşi zi, poliţişti marghiteni au fost sesizaţi de o femeie de 42 de ani din comuna Popeşti că, în noaptea de marţi spre miercuri, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un chioşc alimentar din Popeşti şi au sustras 80 lei şi dulciuri în valoare de 50 lei. În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, a fost identificată cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 15 ani, din Popeşti. Tot miercuri, aceeaşi poliţişti au fost sesizaţi de un bărbat de 48 de ani, din comuna Abrămuţ, că în noaptea de 11 spre 12 mai a.c., persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale şi au sustras o bicicletă, un flex şi alte bunuri în valoare totală de 150 lei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Marghita au depistat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 28 de ani, din comuna Abrămuţ. În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar cercetările continuă. În aceeaşi seară, în Uileacu de Beiuş, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au depistat în trafic un salontan de 45 de ani, în timp ce transporta cu un autocamion şase metri cubi de lemne de foc, de esenţă fag şi carpen, în valoare de 671,65 lei, făra documente legale. Materialul lemnos a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !