Hramul Bisericii Albastre

Hramul Bisericii Albastre
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, episcop ortodox al Oradiei, la Biserica Albastră şi la Aşezământul social cultural Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de la Parohia Oradea au început pregătirile pentru ziua de 6 decembrie.

În această zi, Biserica Albastră îşi serbează Hramul, adică Sfântul Ierarh Nicolae, care este ocrotitorul sfintei noastre biserici. Începând cu anul 1938, când s-a pus piatra de temelie de către episcopul de pie amintire Nicolae Popoviciu, credincioşii din toate timpurile au venit cu evlavie să se închine icoanei Sfântului Ierarh Nicolae.

Şi în anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu ne pregătim în mod cu totul deosebit pentru această sfântă zi. Marţi şi miercuri din ajunul praznicului, credincioşii se vor spovedi şi se vor împărtăşi cu Hristos Euharisticul în cadrul Sfintelor Liturghii.

Miercuri seara, începând cu orele 17, se va oficia Vecernia, Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, Litia şi Taina Sfântului Maslu. După toate acestea, se va aşeza în faţa Sfântului Altar racla cu Mana Sfântului Ierarh Nicolae adusă din Bari (Italia) spre închinare.

În ziua de 6 decembrie, ziua Sfântului Ierarh, începând cu ora 9, va fi Utrenia, de la ora 12 Sfânta Liturghie, de la ora 12 parastas de pomenire pentru episcopii, preoţii şi binefăcătorii acestei biserici mutaţi la Domnul. În timpul închinării la racla cu cele sfinte, credincioşii vor primi iconiţe cu Sfântul Ierarh Nicolae, după care sunt aşteptaţi la trapeza bisericii pentru a primi darurile tradiţionale Praznicului.

Vor beneficia de daruri aproximativ 200 de copii bolnavi de la CSEI Orizont, vor mai beneficia de masă caldă şi alte daruri oamenii fără adăpost de la Centrul de Zi, precum şi bolnavii care primesc de cinci ori pe săptămână mâncare caldă la domiciliu şi sunt înregistraţi la Filantropia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Toate acestea cu ajutorul credincioşilor şi a sponsorilor de bună credinţă prin Filantropia Oradea, sucursala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de la Parohia Oradea – Vii – Biserica Albastră.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a Sfântului Ierarh Nicolae, nădăjduim să fim împreună sub bolta de har a Bisericii Ortodoxe a neamului nostru românesc.

Urăm sărbătoriţilor „La mulţi şi binecuvântaţi ani!”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !