Hraniti de Duminica Samariteanului

De Cristian Horgoș
Beneficiari ai cantinei sociale
Beneficiari ai cantinei sociale
Caritas Eparhial organizează în Duminica Samariteanului o colectă specială pentru finanţarea cantinei sociale.

Caritas Eparhial Oradea organizează, pe 11 noiembrie, în Duminica Samariteanului Milostiv, o colectă specială de strângere de fonduri pentru cantina socială care s-a deschis de mai bine de un an.

10.000 de porţii anual

„Pe 16 octombrie s-au împlinit şase ani de când am oferit primele porţii de mâncare, cu ajutorul surorilor franciscane misionare ale lui Cristos, oamenilor care locuiesc pe stradă, care nu au nici un venit, care sunt singuri, ai nimănui şi care nu sunt în măsură să îşi asigure minimul pentru supravieţuire. A fost un gest mic, dar care a însemnat pentru ei foarte de mult. În această perioadă am oferit, cu sprijinul dvs, dragi credincioşi, 54.450 de porţii de mâncare. Sute de oameni şi-au astâmpărat foamea şi au servit masa, pentru mulţi dintre ei, singura masă din zi, la Caritas”, spune preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial.

Ca atare, acesta îndeamnă credincioşii să susţină, pe măsura posibilităţilor, Cantina Socială.

„Caritas-ul şi cantina socială nu sunt ale mele, sunt ale Bisericii, sunt ale Dumneavoastră. Este semnul, dacă vreţi, prin care Biserica îşi arată milostivirea, nu judecând, nu întorcând privirea de la imaginea sărăciei, ci aplecându-se cu dragoste către cel lovit, către cel sărac, către cel aflat în nevoie. Dumneavoastră, fiecare în parte, aţi fost pentru toţi aceşti oameni, prin contribuţiile făcute la susţinerea mesei săracilor, „samariteanul milostiv”. Aţi urmat cuvintele Domnului «Să-ţi deschizi mâna faţă de fratele tău, faţă de sărac şi faţă de cel lipsit din ţara ta»”, îşi încheie apelul preotul Todorean.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !