I-ar încasa pe șoferii străini din România

I-ar încasa pe șoferii străini din România
Deputatul Gavrilă Ghilea și-ar dori ca Statul Român să amendeze și să încaseze sancțiunile aplicate șoferilor străini care circulă în România.

Ghilea i-a cerut ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, explicaţii privind eficienţa schimbului transfrontalier de informaţii referitoare la încălcările normelor de circulaţie. Scopul: identificarea șoferilor contravenienţi, indiferent de statul membru în care este înregistrat automobilul.

Există și o Directivă europeană pe această temă, transpusă în legislația românească. Astfel, șoferii cetățeni UE ar trebui să primească amenzile la domiciliul din respectivele state, comunicarea procesului-verbal de constatare şi a înştiinţării de plată urmând să se facă prin poştă, cu scrisoare recomandată cu conţinut declarat şi confirmare de primire.

Deputatul liberal i-a pus în vedere ministrului de resort că „soldul amenzilor neîncasate de la cetăţeni străini, ca urmare a săvârşirii pe teritoriul României a unor contravenţii rutiere, este în creştere, privând administraţiile publice locale din ţară de o importantă sursă de venit”.

În acest context, parlamentarul PNL a solicitat să i se comunice cuantumul amenzilor de circulaţie neîncasate, aplicate pe teritoriul României unor contravenienţi rezidenţi în state UE, precum şi demersurile pe care le face ministerul în vederea recuperării acestora.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor