Idei transformate în afaceri

De Crina Dobocan
Idei transformate în afaceri
Orele de educaţie antreprenorială sunt o provocare pentru elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea.


Elevii claselor a X-a de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, alături de prof. Flavia Oprean, transformă ideile în afaceri gata de pus în practică. Căci orele de Educaţie Antreprenorială sunt o adevărată provocare pentru liceeni, iar capacitatea lor de a descoperi strategiile optime de vânzare și promovare devin o posibilitate de exprimare fără limite.

Domeniile de afaceri alese de elevi sunt dintre cele mai diverse: alimentație, frumusețe, design-vestimetar, birotică-papetărie, producție jucării, IT, dar toate afacerile au reuşit să trezească interesul real pentru a fi puse în practică.

„Scopul acestei metode de predare-învățare prin Firma de Exercițiu nu face altceva decât să potențeze capacitatea actului didactic în încercarea de-a personaliza învățarea și de a o transforma într-o experiență de neuitat, unică prin felul în care fiecare echipă reușește să îi dea viață.

Prin implicarea elevilor în această activitate practică se urmărește stimularea interesului pentru conturarea abilităților antreprenoriale și de comunicare atât în limba română, cât și în limba engleză, eficientizarea interesului pentru stabilirea Obiectivelor SMART și realizarea unei analize critice de business – Analiza SWOT, conștientizarea importanței lucrului în echipă, dezvoltarea spiritului critic cu privire la gestionarea unor activitati/taskuri și nu în ultimul rând, creșterea interesului pentru învațare/practică în domeniul ales etc.”, a arătat prof. Oprean.

Ansamblu

Potrivit ei, această îmbinare a celor două elemente (care, din păcate, de cele mai multe ori sunt disociate, teorie-practică) oferă o vedere de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă munca, studiul, responsabilitatea ce revine fiecăruia pentru o bună demarare a activității propuse.

Pe lângă multitudinea cunoștințelor teoretice și practice dobândite, elevii dezvoltă și emoții puternire, față de coechipieri, profesori, societate în ansamblu, învață să își depășească propriile limite, să se adapteze la concret, putând anticipa ceea ce urmează, astfel încât se vor contura caractere puternice, oameni compleți atât din punct de vedere rațional cât și emoțional.

Cu siguranță, şi rezultatul este unul de durată, cu impact deosebit, pozitiv în viețile acestor viitori antreprenori, scopul școlii fiind acela de a susține „întinderea aripilor” și „creionarea zborului”, esența și adevărata luptă fiind dusă de fiecare, dar cu un fundament puternic rezultatul va fi unul extraordinar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !