Il cauta pe Ironman

De Veronica Bursaşiu
3Comentarii
Il cauta pe Ironman
Oradea va găzdui cel mai important eveniment din triatlonul românesc.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 iunie. Cupa Ideart X-Man România se află la ediţia a patra. Concursul este organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu CJ Bihor, cu peste 45 de organizatori şi voluntari de la AS Xterra Sport Bihor şi Asociatia Eco Mountain Transylvania. „Concursul se desfăşoară pe două lungimi de traseu : pe lungimea egala cu lungimea unei competitii Ironman adic: înot 3800 m, bicicleta 180 km şi alergare 42.2 km, şi pe lungimea Half Ironman, adică 1900 m înot, 90 km ciclism, alergare 21.1 km. Traseele pot fi parcurse atât în individual, cât şi în echipe”, spune Szokolszky Istvan vicepreşedinte Xretta Sport Bihor. Evenimentul va fi unul internaţional.” Fiecare sportiv care termină în timpul limită – 16 ore – de la începerea concursului toate probele consecutive, este considerat un Ironman. Toţi cei care încearcă să parcurgă toată distanţa, merită aplauzele noastre, merită susţinerea noastra, aşa că îi invită pe toţi orădenii să susţină personal câte un concurent , prin aplauze la fiecare tură alergată în parc, dar şi pe traseul dedicat bicicliştilor”, spune organizatorul evenimentului.

Numărul concurenţilor înscrişi în competiţie în acest an este mai mare comparativ cu anii precedenţi. „În cursa lungă, numărul participanţilor practic s-a triplat, ceea ce arată un interes mărit faţă de acest sport”, spune vicepreşedintele Xretta Sport Bihor.

Concursul se organizează conform regulilor internaţionale de Ironman. Evenimentul este inclus în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Triatlon . Cu prilejul festivităţii de premiere vom afla şi campionii naţionali pe cele doua lungimi de traseu.

Start la Paleu

Startul pentru distanţa lungă se dă în data de 22 iunie 2013 la ora 07.00 la Lacul Paleu, unde se va desfăşura prima probă adică înotul, şi la ora 9.00 pentru distanţa scurta. După proba de înot, concurenţii vor parcurge traseul de bicicletă, adică 180 km pentru distanţa lungă şi 90 km pentru cei înscrişi la Half Ironman. Traseul de bicicletă porneşte de la Lacul Paleu şi parcurge drumul judeţean Paleu -Uilacul de Munte -Cetariu-Cauaceu dus-întors de mai multe ori. Bicicliştii vor intra în Oradea prin Săldăbagiu de Munte şi în final vor ajunge în Parcul Brătianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare. Alergarea în parc are două lungimi de traseu de parcurs pentru sportivi: cei care s-au înscris la proba de Ironman aleargă un maraton- adica 42.2 km ( 38 ture de parc ) şi cei care s-au înscris la Half Ironman doar un semimaraton, adică 21.1 km ( 19 ture de parc ). Durata medie pentru parcurgerea fără oprire pe distanţa Ironman este de aproximativ 12 ore, deşi primii clasaţi sunt asteptaţi la finish în mai puţin de 9 ore de la start. Pentru Half Ironman, durata medie de parcurgere a traseului este de 7 ore, iar primii clasaţi vor sosi la finish în mai puţin de 5 ore de la start. „ Partea cea mai interesantă pentru public şi susţinători va fi proba de alergare, în Parcul Brătianu, unde sportivii din elita de pe traseul scurt sunt asteptaţi în jurul orei 11.30., dupa ce au inotat deja 1900 m, au pedalat 90 km, şi au de alergat un semimaraton de 21.1 km. Punctul culminant al evenimentului totuşi este considerat momentul finishului celui care termină cursa lunga : 3800 m înot, 180 km ciclism, şi alergarea unui maraton 42.2 km ! Acest sportiv este asteptat la finish în aproximativ 9 ore de la start, adică în jurul orei 16.00 ! Aşadar aşteptăm un număr cât mai mare de susţinători şi simpatizanţi pentru acest eveniment, şi să ţinem pumnii sportivilor noştri din România cu şanse mari de a urca pe podium ”, spune Szokolszky Istvan.

 

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor