Ilegalitati la vama Bors

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
PTF Borş
PTF Borş
Joi, la PTF Borş, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Teodor V.R.(21 ani), cu din Mureş, conducând un autoturism, având numere de înmatriculare din Germania „provizorii”.

Cu ocazia controlului, cetăţeanului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului. Acesta nu a prezentat nici un document al autoturismului, motivând faptul că le-a uitat în Germania la magazinul de unde a cumpărat autoturismul, fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor, autorităţile germane au comunicat faptul că autoturismul figurează ca şi radiat din circulaţie, la mijlocul lunii iunie 2013, iar plăcuţele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism. În cele din urmă, Teodor V.R. a declarat că autoturismul i-a fost încredinţat, de un conaţional, care îi este prieten, să-l ducă în România el neştiind că autoturismul are plăcuţe de înmatriculare false. În aceeaşi zi, tot la PTF Borş, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Bogdan C.P. (25 ani), care conducea un automarfar înmatriculat în România care transporta aproximativ 40 mc de cherestea răşinoasă având ca destinaţie finală o firmă din Ungaria. Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că avizul de însoţire a mărfii este completat cu cerneală de culoare albastră, care sub efectul unei surse de căldură îşi pierde proprietatea, scrisul devenind invizibil, fapt pentru care şoferul a fost condus la sediul sectorului P.F. pentru declaraţii şi verificări. Persoana a declarat că nu cunoaşte împrejurările în care a fost întocmit avizul de însoţire a mărfii, la plecarea în cursă un angajat al firmei i-a înmânat toate documentele de însoţire a mărfii. Având în vedere cele constatate şoferul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată de reprezentanţii I.T.R.S.V. Bihor.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor