IMM-urile vor energie mai ieftină

ORADEA – Ioan Mintaş, Prim Vicepreşedinte al Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a participat vineri, 16 martie, la Bucureşti, la şedinţa lunară a Biroului Permanent al CNIPMMR.

Printre subiectele abordate s-au numărat prezentarea Proiectului de Lege pentru reducerea birocraţiei şi eliminarea parafiscalităţii, precum şi a solicităriifăcute de CNIPMMR pentru tarifarea energiei electrice consummate de catre IMM-urile româneşti, la nivelul IMM-urilor din U.E.

CNIPMMR a mai formulat un proiect de lege privind simplificarea şi transparenţa sistemului autorizării agenţilor economici, prin care se va realiza: o reformă profundă a sistemului autorizării; eliminarea tuturor taxelor de autorizare şi o creştere a transparenţei şi eficienţei sistemului de autorizare.

„Potrivit aquis-ului comunitar, întreprinderile mici (cu mai puţin de 50 de salariaţi şi o cifră de afaceri anuală sau un bilanţ care nu depăşeşte 10 milioane de euro) beneficiază de servicii universale, şi anume de dreptul de a li se furniza energie electrică de calitate şi la preţuri rezonabile”, a explicat Ioan Mintaş .

Preţuri mari

Potrivit statisticilor, preţurile medii la energia electrică în România, atât pentru consumatorii industriali, cât şi consumatorii casnici, sunt cele mai mari din S-E Europei.

Preţurile medii la energia electrică în România sunt mai mari decât cele din Ungaria, Bulgaria, Cehia, Letonia, Estonia, Lituania, Croaţia şi Islanda. Mintaş este de părere că aceste propuneri vor avea ca efect un tratament egal pentru IMM-urile din România cu cele din ţările membre ale UE, precum şi asigurarea unei concurenţe loiale între IMM-urile din România şi cele din Uniune.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !