Impreuna, impotriva inundatiilor

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Imagini de la întâlnire
Imagini de la întâlnire
Se doreşte amenajarea şi modernizarea infrastructurii de protecţie împotriva inundaţiilor.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, în parteneriat cu Direcţia de Apă TIVíZIG Debrecen (Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság- Ungaria) derulează proiectul Dezvoltarea sistemului comun de apărare împotriva inundaţiilor pe malul drept al râului Crişul Repede în zona transfrontalieră – HURO/1101/075/1.3.2”.

În urmă cu câteva zile în Debrecen, a avut loc şedinţa de deschidere a proiectului româno-ungar. Evenimentul a fost organizat de către Direcţia de Apă TIVíZIG Debrecen, în calitate de lider de proiect, şi s-a bucurat de participarea tuturor părţilor implicate. Delegaţia română a fost condusă de domnul Pásztor Sándor, director tehnic ABA Crişuri.

„Obiectivul proiectului constă în amenajarea şi modernizarea infrastructurii de protecţie împotriva inundaţiilor în bazinul Crişului Repede, prin creşterea siguranţei în activitatea de apărare împotriva inundaţiilor în zona transfrontalieră, precum şi îmbunătăţirea bazei infrastructurale a activităţii de gospodărire a apelor prin reconstrucţia cantoanelor de la Toboliu şi Tărian şi crearea accesului rutier pe coronamentul digului de pe malul drept, pe o lungime de 4,5 km”, a declarat Pásztor Sándor, director tehnic ABA Crişuri.

Buget

Valoarea bugetului aprobat pentru partenerul român este de 300.000 euro, din care cofinanţarea externă (FEDR) este de 255.000 euro, cofinanţarea naţionala (MDRAP) este de 39.000 euro, iar cofinaţarea beneficiarului (A.B.A Crişuri) este de 6.000 euro.

Proiectul are ca termen de finalizare 31 decembrie 2014.

eu-bottom-ro

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !