În 2015, noi modificări la amenzile rutiere

De Alexandra Lăzureanu
În 2015, noi modificări la amenzile rutiere
Pentru că a început un nou an, există şi câteva modificări în Codul rutier.


Astfel, conform Codului rutier, un punct-amendă valorează 10% din salariul minim brut pe economie. În acest context, odată cu mărirea salariului minim, ar urma să crească şi amenzile. Prima creştere a salariului va fi din prima zi a acestui an, mai exact de la 900 la 975 de lei, iar cea de-a două va veni la 1 iulie, de la 975 la 1050 de lei. Astfel, de la 1 ianuarie, un punct-amendă va valora 97,5 lei, iar de la 1 iulie, acest punct va valora 105 lei.
Care vor fi amenzile
În funcţie de gravitatea faptelor comise de un participant la trafic şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă, sancţiunile rutiere sunt grupate pe clase, de la I la V. Amenzile din clasele I-IV sunt aplicabile persoanelor fizice, în timp ce acelea din clasa a V-a se vor aplica doar persoanelor juridice.
Participanţii la trafic trebuie să ştie că pentru sancţiuni din clasa I vor primi 2 sau 3 puncte-amendă, pentru cele din clasa a II-a vor primi 4 sau 5 puncte-amendă, pentru cele din clasa a III-a, de la 6 la 8 puncte-amendă, în timp ce pentru cele din clasa a IV-a vor încasa de la 9 la 20 puncte-amendă. Persoanele juridice, încadrate la clasa a V-a vor fi sancţionate cu 21 până la 100 puncte-amendă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !