În castele şi palate

De Otilia Șandor
În castele şi palate
Castele şi palate din Europa – legende şi mituri – acesta este vresiunea românească a titlului unui proiect multinațional, în cadrul căruia copii din clasele de a VI-a de la Şcoala Oltea Doamna din Oradea şi-au pus la bătaia imaginaţia.

Elevii au fost provocaţi de profesorii lor să le facă cunoscut oraşul Oradea copiilor din Portugalia, Grecia, Macedonia și Polonia, unde se mai derulează acest proiect.

Momentul ales a fost ziua oraşului, ocazie cu care, puştii s-au dezlănţuit în a-şi arăta urbea în care trăiesc sub formă de castele, cetate etc.

Originali

În munca lor de arhitecţi şi constructori, copii au fost sprijiniţi de către profesorii lor de istorie-geografie și de limba și literatura română şi dirigintele claselor implicate în proiect. Astfel că, printr-o ocupaţie extrem de interesantă, elevii au învăţat rapid şi detalii despre istoria întemeierii orașului Oradea, dar și despre bogăția de mituri și legende asociate cu monumentele din oraș.

Deloc de neglijat a fost şi aportul părinţilor, care au contribuit la această expoziţie inedită cu crearea de materiale. Proiectul a cuprins chiar şi o excursie de documentare la Cetatea de la Piatra Șoimului „soldată” și cu o colecție de povești și legende culese la fața locului), au informat prof. Mirela Tanc şi prof. Eva Laza.

Şefii şcolii au apreciat iniţiativa, originalitatea şi rezultatul extraordinar al acestui proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !