În judecată pentru 12,5 kilograme de cocaină

De Otilia Șandor
Valeriu Dorel Popa
Valeriu Dorel Popa
Traficantul de droguri Valeriu Dorel Popa şi 9 cărăuşi, în judecată.

Valeriu Dorel Popa, unul din cei mai prolifici traficanţi de droguri din ţară şi nu numai, cu încă nouă cărăuşi de-ai lui, tot bihoreni, au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional care se ocupa de trafic de droguri de mare risc şi finanţarea acestuia.

Liderul Valeriu Dorel Popa e acuzat că a trimis din America de Sud 12,5 kilograme de cocaină prin alte nouă persoane în Ungaria.

Cantitatea mare de cocaină urma să fie vândută cu 50.000 de euro kilogramul, dar procurorii DIICOT Oradea, sprijiniţi tehnic de SRI le-au dejucat planul.

Popa e acuzat de procurorii DIICOT că a coordonat şi finanţat întreaga activitate infracţională a grupului.

Amintim că pentru destructurarea grupării infracţionale, procurorii DIICOT au lucrat cu colegii lor din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia.

Traficantul Popa trimitea acasă, din Ecuador, droguri, prin diverse persoane. El şi mama lui, Floare Flonta, au ajuns să figureze la un moment dat chiar şi pe lista celor mai căutaţi indivizi de către Interpol .

„Istoric”

Amintim că Floare Flonta, o pensionară de 65 de ani, din Zăvoiu, Bihor, a ajuns pe lista Interpoluluui pentru trafic de droguri după ce, împreună cu soţul şi doi băieţi ar fi pus la punct, la finele anilor ’90, o reţea internaţională de trafic de cocaină.

Drogurile au fost aduse din Columbia, de unul dintre fiii ei, Valeriu Dorel Popa (46 ani) şi distribuite în Timişoara, Arad şi Ungaria.

Acum 13 ani, Dorel Popa, a ajuns şi el pe lista Interpolului (după ce a fugit şi el în Ecuador), fiind acuzat de trafic internaţional de droguri de mare risc (ca lider de reţea de criminalitate organizată), dar şi de viol.

Mama lui, Floare Flonta, a continuat o vreme să caute cărăuşi (cam toţi rude şi consăteni de-ai lor) pentru a aduce drogurile din Columbia în România. Cocaina era îndesată în sticle de whisky sau aparate electronice.

Poliţiştii au dat de urma pensionarei prin 2001, după un transport suspect plecat din Bogota – Columbia către Sâmbăta – Bihor, în care au găsit două kilograme de cocaină. Pensionara Floare a ajuns la Psihiatrie, coordonând se pare în continuare afacerea până când, la un moment dat, a dispărut tot prin Ecuador. Cei doi au fost din 2008 căutaţi prin Interpol. În august anul trecut s-au început procedurile de extrădare a lui Popa. După ce a fost adus în ţară, Popa a fost judecat şi condamnat (cu posibilitate de recurs) pentru trafic de droguri, iar acum el şi ceilalţi 9 au fost trimişi în judecată şi pentru constituirea unui grup infracţional ce avea drept obiect traficul de droguri de mare risc şi finanţarea acestuia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !