În sfârşit! Licitaţii pentru finalizarea DN 76 Oradea – Bitii

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
În sfârşit! Licitaţii pentru finalizarea DN 76 Oradea – Bitii
Abia la trei ani după reciclarea in situ a tronsoanelor de pe DN 76 dintre Oradea şi Beiuş, se licitează finalizarea investiţiei.


Prefectul Ioan Mihaiu anunță declanșarea producerii de achiziție pentru tronsonul Oradea – Hidişel, de pe DN 76 şi a celorlalte două tronsoane dintre Oradea şi Bitii. Adică, procedura pentru turnarea stratului de uzură. „Privitor la porțiunea Oradea – Bitii, împărțită pe 3 tronsoane, prefectul anunță că a fost trimisă documentația pentru tronsonul 3 (Oradea-Hidișel) către ANAP în vederea urcării materialelor pe SEAP, urmând ca în următoarele săptămâni să fie îndeplinită procedura și pentru celelalte 2 tronsoane”, transmite Prefectura Bihor.

Cele trei tronsoane dintre Oradea şi Dealurile Bitiilor au rămas la stadiul provizoriu de execuţie prin reciclarea in situ, realizat în timpul anului 2015, la insistenţele fostului prefect Claudiu Pop. Atunci, în 14 decembrie 2015, Pop, împreună cu şeful regionalei Cluj a CNANDR şi cu şeful secţiei Oradea a Companiei, organizau o vizită pe acest drum, împreună cu presa, pentru a sublinia calitatea lucrărilor executate în timp-record.

Fără strat de uzură

În ciuda faptului că de atunci s-a tot întârziat turnarea stratului de uzură pe acest drum, de la Oradea până aproape de Beiuş (Bitii), iată că drumul a rezistat deja două ierni la rând, prezentând probleme ici şi colo. Iar acum se pregăteşte pentru a treia iarnă, în aceeaşi stare. „La primăvară va şi aşternut şi stratul final de uzură şi vor fi reabilitate podurile.

Am discutat cu noul director general al CNADNR, care ne-a garantat că DN76 rămâne o prioritate”, declara Pop la acea vreme, în decembrie 2015. Iată, însă, că după lucrarea realizată atunci, tronsonul respectiv a fost uitat de CNAIR – fosta CNADNR, în mod nepermis.

Directorul Cancelariei Prefectului, Răzvan Puia, nu a putut evidenţia termenul de finalizare pentru turnarea stratului de uzură pe cele trei tronsoane. Chit că anul viitor ar trebui să fie finalizată investiţia. Însă rezerva nu trebuie să mire, având în vedere faptul că în Capitală există obiceiul de a întârzia nepermis de mult orice achiziţie publică.

Vezi cazurile autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău şi a noii săli multifuncţionale din Oradea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor