In turneu prin Transilvania

De Crina Dobocan
Proiectul a fost lansat la Oradea
Proiectul a fost lansat la Oradea
Teatrul Regina Maria din Oradea va găzdui un eveniment cultural de excepţie. Orchestra Filarmonicii Naţionale Ungare va susţine aici, în data de 23 iunie, de la ora 19:00, un concert intitulat „Căminul tuturor, muzica”.

Concertul simfonic de la Oradea va încheia turneul extraordinar al Filarmonicii maghiare prin Transilvania.

„Guvernul maghiar ne-a alocat în acest an un buget mai mare decât în anul precedent. Iniţial, am fost invitaţi să concertăm în China. Însă asta ar fi presupus să plătim noi suplimentar. Apoi, am hotărât să concertăm în ţările învecinate. Aşa am ajuns în Transilvania. Am decis ca repertoriul să cuprindă câte un compozitor reprezentant pentru ţara în care vom concerta. Astfel, pentru România l-am ales pe George Enescu. Poate şi ca o recunoaştere pentru faptul că Orchestra noastră a fost invitată în 2011 la Festivalul «George Enescu» din Bucureşti”, a spus Kovacs Geza, directorul general al Filarmonicii Naţionale Ungare.

Concerte comune

Potrivit acestuia, concertul se desfăşoară la Teatrul de Stat şi nu la Filarmonică pentru că sala celei din urmă instituţii este neîncăpătoare pentru numărul mare (aproape 100 de persoane) al membrilor Orchestrei din Ungaria.

„Avem în vedere organizarea unor concerte comune cu Orchestrele ţărilor vecine. Am avut astfel de concerte cu Austria, Slovacia. Probabil că pe viitor vom colabora şi cu Orchestra Filarmonicii de la Oradea”, a mai punctat Kovacs Geza.

În programul concertului figurează Rapsodia, op 11, nr. 1 de George Enescu, Kodaly Zoltan: Dansuri din Galanta şi Bartok Bela: Concerto, Sz. 116, BB 123.

Evenimentul este organizat de Filarmonica Naţională din Ungaria şi Asociaţia Kvart din Cluj-Napoca şi se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară: Sibiu, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca şi Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !