În vizită la copiii bolnavi

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
2Comentarii
În vizită la copiii bolnavi
Episcopul Sofronie Drincec a vizitat copiii internați la Spitalul de Recuperare Medicală din Băile 1 Mai.

PSS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, i-a vizitat pe copiii internați la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Băile 1 Mai.

Ierarhul s-a întâlnit cu conducerea spitalului și i-a binecuvântat pe toți cei 100 de copii aflați în unitatea medicală. El le-a vorbit celor pe care i-a vizitat despre importanța sănătății trupești și sufletești.

„Toți copiii din lumea aceasta, dar în special voi, cei aflați aici, meritați tot ce este mai bun pe pământ, dar mai întâi de toate, sănătate. De aceea, ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă dăruiască în special vouă, dragi copii care vă tratați aici, sănătate deplină”, le-a spus episcopul celor prezenți.

De asemenea, a felicitat cadrele medicale și întregul personal care își desfășoară activitatea în spitalul de recuperare, spunând: „Dorim să fie cât mai puțini copii care au nevoie de ajutorul dumneavoastră, știind în același timp că toți cei pe care îi tratați și ale căror progrese le vedeți zi de zi vă sunt lumină și far călăuzitor pentru tot ceea ce ați făcut și aveți de făcut mai departe”.

La final, preoții au împărțit daruri pentru fiecare copil internat, iar ierarhul și preoții din Protopopiatul Oradea au donat bani pentru renovarea centrului.

Istoricul spitalului

Spitalul clinic de recuperare medicală – Secția de copii din localitatea bihoreană Băile 1 Mai a fost construit în anul 1842.
La mijlocul anilor 1950, clădirea a fost transformată în sanatoriu pentru copii, iar din anul 1992 funcţionează ca secţie a Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix, în care sunt internaţi copii şi tineri până în 26 de ani.

Secţia are 110 locuri pentru copii şi 20 de locuri pentru însoţitori. Perioada de spitalizare şi tratament este de 21 zile/serie, internarea se face pe serii, alternativ fete-băieți.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor