Încă 103 tichete „Rabla” pentru judeţul Bihor

De Dan Birta
La achiziţionarea maşinilor hibrid se acordă şi un eco-bonus
La achiziţionarea maşinilor hibrid se acordă şi un eco-bonus
Cele 103 tichete valorice alocate Bihorului vor fi distribuite prin cele 16 puncte de lucru ale colectorilor validaţi.

Judeţul Bihor va primi 103 tichete în cadrul Programului „Rabla” din cele 3.000 suplimentate de Administraţia Fondului de Mediu pentru luna noiembrie 2013. Distribuirea tichetelor valorice către colectorii validaţi se va realiza începând cu data de 14 noiembrie.

„Vă precizăm că repartizarea tichetelor valorice se va realiza în fucnţie de numărul de maşini mai vechi de zece ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor. De asemenea, distribuirea tichetelor se va face în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din judeţul respectiv”, se spune în comunicatul AFM.

În Bihor

Conform informaţiilor furnizate de către AFM, parcul auto al judeţului Bihor, cu o vechime mai mare de zece ani, numără 110.052 de autovehicule. Drept urmare, Bihorul va primi încă 103 tichete pentru luna noiembrie. Acestea vor fi repartizate celor 16 puncte de lucru aparţinând colectorilor validaţi.

Cele mai multe tichete le va primi Municipiul Bucureşti, 336, urmat de judeţul Timiş – 128 de tichete, Clujul – 121 de tichete, Prahova – 112 tichete şi Constanţa – 103 tichete valorice.

Termenul în care un proprietar de autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul este de maxim zece zile.

În acest an, la achiziţionarea unui autovehicul prin Programul „Rabla” se poate utiliza un singur tichet în valoare de 6.500 de lei. În cazul achiziţionării unui autovehicul electric este posibilă cumularea tichetului cu un eco-tichet.

Pentru achiziţionarea unui autovehicul mai puţin poluant se acordă bonus un ecotichet în valoare de 500 de lei. Acesta se acordă în condiţiile achiziţionării unui autovehicul nou, încadrat în normele de poluare Euro 6; în cazul achiziţionării unui autovehicul nou a cărui motor generază o cantitate mai de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100g/km sau la achiziţionarea unui autovehicul cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de 1.000 de lei, rezultată prin cumulul celor două eco-bonusuri.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !