Inca un an de realizari la Colegiul Tehnic Unirea Stei

De Mircea Miheș
Reactualizat la:
Inca un an de realizari la Colegiul Tehnic Unirea Stei
Sintagma „Ultimul sunet de clopoţel” nu este, nu poate fi perimată, pentru că, deşi este utilizată la fiecare sfârşit de an, protagoniştii sunt de fiecare dată alţii. Cu mândrie, cu emoţii, cu nelinişti, cu căutarea sinelui.

Marţi, 29 mai, zece clase de absolvenţi ai Colegiului Tehnic „Unirea” din Ştei au prilejuit o manifestare pe fundal de Gaudeamus igitur o dată cu părăsirea băncilor colegiului. În faţa părinţilor, a elevilor, a corpului didactic al şcolii, cei care au absolvit clasa a XII-a au predat, în mod simbolic, clasele către urmaşii lor apropiaţi, elevii care termină clasa a XI-a.

Pe drumul vieţii

Festivitatea a fost deschisă de directorul colegiului, ing. Voicu Burtă care, într-o scurtă dar consistentă alocuţiune, a realizat un tablou cuprinzător al celor patru ani şcolari scurşi. Au fost scoase în evidenţă performanţele obţinute pe plan şcolar, cultural şi sportiv, mergându-se de la cele pe plan local şi până la nivel republican. „De-a lungul celor patru ani de liceu”, spunea cu căldură în glas directorul, „aţi dovedit că sunteţi capabili să selectaţi şi să aplicaţi informaţiile primite, aţi dovedit că meritaţi cu prisosinţă să păşiţi pe drumul vieţii, drum pe care mulţi dintre voi vi l-aţi ales deja. Noi ne-am făcut cu mult drag datoria de a vă îndruma, de a vă pregăti pe fiecare pentru domeniul în care veţi deveni specialişti”. Directorul a subliniat colaborarea fructuoasă cu comitetul de părinţi, cu autorităţile locale, cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, cu S.C. „European Food”, unde elevii au aplicat cunoştinţele teoretice dobândite la clasă. S-a referit apoi la participarea elevilor şi profesorilor şcolii la Proiectul Comenius „Alimentaţia sănătoasă şi sportul”, coordonat de prof. ing. Rodica Drăgoi, în Italia, Turcia, Grecia, Portugalia şi Polonia, precum şi la proiectul interregional de parteneriat educaţional „Orientarea profesională în contextul european actual” cu tema „Consilierea carierei elevilor” cu licee din Târgu Jiu, Craiova şi Galaţi, sub îndrumarea prof. ec. Cristian Vieru.

Au fost prezenţi la manifestare primarul Şteiului, Ioan Lucaciu, şi viceprimarul Horia Miara. Au mai luat cuvântul Dan Balş, preşedintele Consiliului Orăşenesc Ştei, preşedinte al comitetului de părinţi. Profesoara Dorina Făt a vorbit din partea celor zece diriginţi. Tulvan Antonia, clasa a XII-a A, şefă de promoţie cu media generală 10 a luat cuvântul în numele absolvenţilor, replica celor din clasa următoare dând-o Vlad Onica din clasa a XI-a B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !