Încă un cod de identificare pentru firme

De Dan Birta
Încă un cod de identificare pentru firme
Firmele şi persoanele fizice vor mai avea un cod de identificare la nivel european.

Firmele şi persoanele fizice autorizate vor fi identificate în Registrul Comerţului prin încă un cod unic de înregistrare. „Astfel, pe lângă numărul de ordine actual din Registrul Comerţului şi codul unic de înregistrare fiscală, persoanele juridice şi fizice vor avea în plus un identificator unic la nivel european, care se va implementa din 2017”, ne-a informat Mihaela Secară, consilier la Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, în cadrul unui workshop de afaceri care a avut loc la sediul instituţiei.

Codul unic de identificare (EUID) introdus va permite contribuabililor să fie identificaţi în sistemul de interconectare a registrelor comerţului din statele membre ale Uniunii Europene din care urmează să facă parte şi Registrul Comerţului din România.

„Potrivit actului normativ, identificatorul unic la nivel european EUID va fi trecut pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, documentul pe care orice firmă sau persoană fizică îl primeşte la înmatricularea ca operator economic în Registrul Comerţului”, a precizat Mihaela Secară.

Oficiul Registrului Comerţului va putea primi, prin sistemul de interconectare a registrelor comerţului informaţiile şi documentele privind deschiderea şi încetarea oricărei proceduri de dizolvare, lichidare sau de insolvenţă a persoanei juridice din statul membru al Uniunii Europene, precum şi privind radierea acesteia din registru, pentru înregistrarea din oficiu a acestora, cu titlu gratuit, în registrul comerţului, în care sunt înregistrate la sucursalele deschise de aceasta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !