Încă zece cursuri organizate de AJOFM Bihor

De Dan Birta
Reactualizat la:
25 de şomeri vor învăţa meseria de coafor
25 de şomeri vor învăţa meseria de coafor
Cursanţii de la coafor vor face practică la azilele de bătrâni şi casele de copii.

În trimestrul întâi din acest an AJOFM Bihor va demara încă zece cursuri de formare profesională pentru şomeri. „Cursurile sunt în meserii cerute pe piaţa muncii cu şanse mari de angajare pentru cei care le vor absolvi”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Cursuri

Unul dintre cursurile cu mare căutare pe piaţa muncii în ultima perioadă este cel pentru operatori maşini unelte cu comandă numerică. Cursul, care durează cinci luni, va califica în această meserie 28 de persoane. Acestea trebuie să fie absolvente a învăţământuluigeneral obligatoriu, să aibă cunoştinţe de desen tehnic implicare şi responsabilitate.

O altă meserie cerută cu insistenţă pe piaţa muncii în ultimii ani este cea de instalator instalaţii sanitare şi de gaz. AJOFM Bihor va instrui 25 de persoane în această meserie, durata cursului fiind de cinci luni.

Tot cinci luni va dura şi cursul pentru cei care doresc o calificare în meseria de coafor. „Cei care se vor pregăti în meseria de coafor vor face practica în azilele de bătrâni şi la casele de copii. Vrem astfel să aducem un zâmbet şi pe chipul acestor persoane”, a precizat Békési Csaba.

Un alt curs organizat de AJOFM Bihor în trimestrul I din 2014 este cel pentru machiori. Durează 120 de ore şi este destinat celor care au absolvit un liceu. Pentru cameriste este organizat un curs cu durata de trei luni, fiind necesare doar opt clase.

Agenţii de securitate au şansa de a se instruit în cadrul unui curs de trei luni organizat de AJOFM Bihor.

Pentru şomerii cu studii superioare cu examen de licenţă este organizat un curs de formator cu durata de o lună.

Pentru luna martie sunt anunţate trei cursuri: patiser – cu durata de trei luni, ospătar cu durata de cinci luni şi lucrător în comerţ – cu durata de 2,5 luni. „Pentru trimestrul doi vrem să organizăm un curs de pizzer, unul de îngrihjitor pentru bătrâni şi unul de lima germană”, a dezvăluit directorul executiv al AJOFM Bihor.

La data convocării, persoanele interesate de unul dintre cursuri vor prezenta: buletinul, certificatul de studii, certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie (pentru persoanele care şi-au schimbat numele). Actele vor fi prezentate în original plus două copii.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !