Incendiu fictiv la CET Oradea

Incendiu fictiv la CET Oradea
Centralele Electro-Termice (CET) de pe Calea Borsului au fost „incendiate” joi dimineata pentru a testa capacitatea de interventie a pompierilor. Scenariul aplicatiei a cuprins un incendiu fictiv în sala turbinelor, precum si descarcerarea câtorva persoane blocate.

Pentru interventia începuta în jurul orei 11:00 au fost mobilizate sapte autospeciale. Printre acestea s-a numarat si cea folosita pentru descarcerari. Si descarcerare


„S-a simulat o avarie la sala turbinelor, urmata de un incendiu cauzat de aprinderea uleiului. În plus, patru muncitori au ramas blocati si au avut nevoie de descarcerare”, a descris colonelul Grigore Selesi situatia înscenata. Totalul fortelor participante s-a ridicat la 35 de pompieri. Incendiul a fost anihilat cu spuma, nisip si apa, având în vedere situatia deosebita.


În 40 de minute situatia a fost sub control. „La actiune au participat si recrutii care au depus juramântul sâmbata. Apreciem ca pentru început operatiunea s-a desfasurat în conditii bune. În urma cu circa o luna ne-am confruntat cu o situatie reala la CET si am demonstrat ca suntem pregatiti pentru o asemenea interventie”, a mai adaugat Grigore Selesi. Reamintim ca atunci s-a autoaprins pulberea de carbune, focalizarea si stingerea incendiului reducând pagubele la minim.

Sebastian Kovacs