Incendiu pe strada Dunării din Marghita

De Alexandra Lăzureanu
Incendiu în Marghita FOTO: ISU Crișana
Incendiu în Marghita FOTO: ISU Crișana
Pompierii au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu pe strada Dunării din Marghita.

Mai exact , în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 18:20, un apelant a preciyat că sunt afectate de flăcări mai multe construcţii din cadrul a două gospodării.

La adresa indicată, au fost mobilizaţi doi ofiţeri şi 15 subofiţeri pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul unei locuinţe şi la două construcţii auxiliare (şopron şi garaj) din cadrul unei gospodării, respectiv la acoperişul garajului învecinat, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la celălalte clădiri din cadrul celor două gospodării .

Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia clădirilor situate în imediata vecinătate, reuşind să împiedice dezvoltarea acestuia la încăperile locuinţei al cărei acoperiş era afectat de flăcări, la locuinţa învecinată şi la alte dependinţe aflate în apropierea focarelor de incendiu. Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ două ore, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale şi lichide combustibile depozitate în construcţiile afectate de flăcări (mase plastice, lemn de construcţii, motorină, benzină etc. ), ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum ce a redus mult vizibilitatea. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: o suprafaţă totală cumulată de circa 100 metri pătraţi din acoperişul casei, garajului şi al şopronului din cadrul gospodăriei la care a izbucnit incendiul, bunuri depozitate în cele două construcţii auxiliare ( aproximativ 50 litri motorină, circa 25 litri benzină, aproximativ 50 litri solvenţi şi vopsele, mase plastice, elemente de mobilier şi circa şase metri cubi lemn de construcţii), circa 20 metri pătraţi din acoperişul garajului învecinat şi au fost surprinse de flăcări în interiorul unei construcţii, 20 de păsări şi un câine. Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea unui dispozitiv electric de tăiere, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !