Încep emoţiile Evaluării Naţionale

De Crina Dobocan
Încep emoţiile Evaluării Naţionale
Examenele din cadrul Evaluării Naţionale încep luni, cu proba la Limba şi Literatura Română.

Ca să nu piardă dreptul de a-şi susţine examenul, elevii trebuie să respecte anumite reguli. Profesorii nu au voie să primească „mese” de la candidaţi. La fel ca examenul de Bacalaureat, şi acesta este supravegheat video şi audio şi este înregistrat.

Examenul va continua mâine, cu evaluarea la Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Proba la Matematică va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00-20.00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%). Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !