Încep iar prevenirea pentru dezastre

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Încep iar prevenirea pentru dezastre
Pompierii anunţă un nou an de pregătire a populaţiei.

Pompierii bihoreni anunţă un eveniment ce se va marca în judeţ înainte cu două zile precum şi reluarea activităţii lor obişnuite de prevenire împotriva dezastrelor a populaţiei, începând de la preşcolari, elevi, studenţi, instituţii publice şi agenţi economici.

Ziua Antidezastre

Vineri, 11 octombrie a.c., se va marca, cu două zile în avans Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Din 2009 încoace, la 13 octombrie, în fiecare an această zi este marcată prin manifestări de genul porţilor deschise la unităţile de intervenţie. Acum, Organizaţia Naţiunilor Unite a iniţiat proiectul ”Trăind cu dizabilităţi şi dezastre”, care se adresează, la nivel mondial, unui număr de circa un miliard de persoane care trăiesc cu o formă de handicap, a transmis purtătorul de cuvânt de la ISU Bihor, Camelia Roşca.

Pe plan local, această zi se va marca azi prin mai multe activităţi la unităţile de învăţământ din municipiile Oradea şi Beiuş. Pompierii vor merge la mai multe şcoli şi grădiniţe pentru a informa despre această zi, dar şi despre a preda primele lecţii din acest an şcolar din “materia” referitoare la măsurile de protejare pe care trebuie să le cunoască populaţia pentru a şti cum să se ferească în caz de calamităţi naturale.

Pompierii bihoreni anunţă astfel că de la începutul lunii octombrie au demarat iar activităţi instructiv-educative la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, sub diferite forme de învăţare, despre pregătirea minorilor pentru înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de dezastre naturale.

Zilele trecute, circa 80 de preşcolari au vizitat sediul pompierilor de pe str. Avram Iancu şi au învăţat, la nivelul lor de înţelegere, ce anume trebuie să facă în situaţii de urgenţă: incendii, inundaţii, cutremur. Cum micuţii au tendinţa de a fugi şi de a se ascunde când dau de pericol, au fost învăţaţi că această măsură nu e bună pentru ei fiindcă în caz real de calamităţi, sunt mai greu de găsit de către salvatori şi deci riscurile sunt mai mari.

În contextul mişcărilor seismice din ţara noastră, este posibil ca bihorenii, de la mic la mare să fie mai atenţi şi mai receptivi la lecţiile cu demonstraţii pe care pompierii noştri “le predau” cu mare artă, intensiv, de zece ani încoace.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !