Incepe Saptamana Stiintifica la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Sorin Şipoş a prezentat programul manifestării
Sorin Şipoş a prezentat programul manifestării
Profesori de renume din ţară şi din străinătate vor participa la Saptamana Stiintifica a Universităţii din Oradea.

Manifestarea, ajunsă la a XXIII-a ediţie, va cuprinde simpozioane, mese rotunde, ateliere, conferinţe şi lansări de carte care vor dezbate probleme fundamentale din cercetarea ştiinţifică contemporană.

Saptamana Stiintifica a Universităţii va fi deschisă oficial astăzi, de la ora 10:00, în Aula Magna, în prezenţa invitaţilor şi a oficialităţilor locale.

,,Saptamana Stiintifica a Universităţii din Oradea a devenit o manifestare reprezentativă pentru învământul universitar orădean. Faptul că a ajuns la a XXIII-a ediţie arată seriozitate şi consecvenţă în organizarea acestui eveniment ştiinţific de o mare importanţă pentru Universitatea noastră. Simpozionul s-a născut odată cu Universitatea. Ştiim foarte bine că noi ca popor avem multe calităţi, dar şi defecte. Unul dintre ele e că nu putem duce la bun sfârşit ceea ce începem şi de calitate. Dar iată că Universitatea din Oradea a reuşit un lucru pozitiv. Ne-am gândit la această săptămână ca la o manifestare etalon a activităţii ştiinţifice şi a relaţiilor internaţionale din cadrul Universităţii. Rigorile legislative, impuse în momentul de faţă, ne obligă să ridicăm standardele cercetării ştiinţifice şi, foarte important, să avem cât mai numeroşi invitaţi din ţară sau din străinătate. Este barometrul care ne arată unde este plasată UO din perspectiva cercetării ştiinţifice’’, a declarat prorectorul Sorin Şipoş.

Sute de lucrări

În cadrul acestei Săptămâni Ştiinţifice, facultăţile, departamentele şi centrele de cercetare ale Universităţii din Oradea şi-au propus să organizeze 27 de evenimente ştiinţifice, din care 15 sunt sesiuni naţionale cu participare internaţională, nouă sunt conferinţe internaţionale, iar restul, conferinţe ale unor personalităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate. Sute de lucrări vor fi prezentate în cele şapte zile de sesiuni de comunicări.

Daniel David, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, este unul dintre invitaţii acestui simpozion. Acesta va vorbi la Oradea despre barierele şi oportunităţile cercetării româneşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !