Încurajaţi să devină creativi

De Crina Dobocan
450 de tineri, încurajaţi să devină creativi
450 de tineri, încurajaţi să devină creativi
450 de tineri şi copii au fost implicaţi în proiectul „Fii şi tu creativ”.


Tinerii din mai multe şcoli şi licee din Bihor au învăţat să devină creativi. Asociaţia „Manus Pulchrae”, cu susţinerea Ministerului, Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, a desfăşurat, în perioada iulie – noiembrie 2014, proiectul „Fii şi tu creativ”, în câteva şcoli şi licee din Oradea, Marghita, Beiuş şi Ştei.

Proiectul a avut ca scop stimularea creativităţii tinerilor, prin implicarea lor în activităţi de educaţie non formală, dar şi dezvoltarea spiritului de echipă şi de solidaritate între tineri. 12 ateliere de creaţie au fost realizate în cadrul acestui proiect, fiind adresate tinerilor din şase licee şi şcoli din Oradea, precum şi a celor din oraşele mai mici ale judeţului. Un alt obiectiv a fost formarea unui număr de 16 voluntari pentru activităţi creative, precum şi folosirea a şase tehnici artistice (decupaj, vopsirea pe sticlă, quilling-ul, înşirarea de mărgele, tehnica nodurilor şi a modelajului şi de reciclare creativă a deşeurilor).

Activităţi

Atelierele s-au desfăşurat în liceele „Aurel Lazăr”, „Ady Endre”, Teologic Reformat “Lorántffy Zsuzsanna”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna”, precum şi în trei licee din Marghita, Ştei şi Beiuş.

„În fiecare din cele şase şcoli şi licee din Oradea s-au desfăşurat câte două ateliere a câte trei ore cu participarea unui număr de 50 de tineri şi copii, la fel şi în liceele din oraşele mici ale judeţului (oraşe în care oportunităţile de participare ale tinerilor la activităţi creative sunt mult mai mici), adică câte 40 de tineri din Marghita, Ştei şi Oradea. Totodată, a avut loc şi un curs de formare a voluntarilor pentru activităţi creative la Şuncuiuş cu participarea a 16 tineri şi 4 organizatori”, a spus Daniela Băltăţescu, consilier din cadrul Direcţiei judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

Potrivit acesteia, voluntarii formaţi îşi vor asuma participarea la cel puţin trei activităţi de voluntariat în domeniu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !