Industrie in locul schitului de la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea

Vedere generala a Manastirii Sfintei Cruci din Oradea
Vedere generala a Manastirii Sfintei Cruci din Oradea - © http://www.msfc.ro
La o lună după ce a primit terenul prin HG, municipalitatea s-a sesizat că Mănăstirea Sfintei Cruci a început construcţia unui schit cu chilii închinat Sfintei Mucenice Filofteia, fără certificat de urbanism şi fără autorizaţie de construcţie, ci doar cu un act de administrare a unei parcele din tancodrom, primit însă printr-o Hotărâre de Guvern abrogată.

Instituţia Arhitectului-Şef din Primărie a aplicat o amendă de o mie de lei şi a solicitat demolarea construcţiei, atenţionând Manastirea Sfintei Cruci că dacă nu aduce terenul la starea iniţială, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Totodată, primarul Bolojan a propus atunci mutarea schitului Sf. Filofteia pe un teren deţinut de municipalitate în zona Podgoria, mult mai aproape de Mănăstirea Sfintei Cruci decât tancodromul. De cealaltă parte, Maica Stareţă Mina îşi justifica împotrivirea prin faptul că schitul ar fi urmat să găzduiască şi un azil de săraci, şi că odată sfinţită temelia, slujbaşii Domnului au datoria morală să facă tot ce le stă în putinţă pentru a finaliza aşezământul religios.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !