Ineu, locul de intalnire al miliardarilor Europei

Reactualizat la:
Kiss Lajos împreună cu vicepreşedintele Federaţiei Robert Takas şi preşedintele Juan Vera
Kiss Lajos împreună cu vicepreşedintele Federaţiei Robert Takas şi preşedintele Juan Vera
Singurul teren de polo călare acreditat la standarde internaţionale va funcţiona la Ineu.

Polo pe cal e un sport elitist. În România, practicanţii acestui sport nu depăşesc ordinul zecilor. Prinţul Paul de România este preşedintele de onoare a unui asemenea club. Federaţia Română de Polo Călare cuprinde doar două cluburi: Los Nobles şi Kings Land Ineu. Prezent la Oradea ca oaspete a lui Kiss Lajos Roth, pioner al acestui sport în Bihor, Juan Vera a ţinut să mulţumească bihoreanului pentru că a avut ambiţia de a investi într-un astfel de teren, construit la standarde internaţionale. Juan Vera a mărturisit că arena de la Ineu va fi un loc de întâlnire pentru elitele României şi ale Europei, locul unde miliardarii şi oamenii politici vor avea prilejul de a se întâlni şi a practica acest sport, cunoscut la noi mai mult datorită faptului că e practicat de Prinţul Charles şi de Prinţul Harry. Competiţiile de polo călare de la Ineu vor fi promovate în toate revistele de specialitate din Dubai până în Miami, contribuind la imaginea bună pe care România încearcă să şi-o consolideze în plan internaţional.

„Ziua de azi este foarte importantă pentru Federaţia Română de Polo, fiindcă prin intermediul familiei Kiss, a complexului Kings Land (acolo unde au loc şi competiţii de golf, avioane uşoare, echitaţie, pescuit) am reuşit să construim prima arenă de polo la standarde internaţionale din România.
Acesta a fost unul dintre principalele obiecte ale Federaţiei, primul pas al unui drum lung. Următorul pas va fi organizarea unui concurs internaţional la care vor participa cinci echipe naţionale din România, Austria, Ungaria, Slovenia şi Cehia. Acest teren vreau să-l dedic elitei româneşti şi elitei Europei”, a declarat, la Oradea, preşedintele Federaţiei Române de Polo Călare, Juan Vera. Acesta a fost însoţit de secundul domniei sale, vicepreşedintele Federaţiei, Robert Takacs. Terenul de polo călare din cadrul centrului de agrement de la Ineu va funcţiona ca o academie, speranţa preşedintelui Juan Vera fiind aceea că bihorenii, şi nu numai, vor percepe polo-ul călare ca pe un stil de viaţă.

„Pe arena de polo hipic pe nisip va funcţiona o şcoală de polo hipic, unde cei care vor dori să înveţe să practice acest sport o vor putea face la standarde internaţionale, cu promisiunea că în curând vom avea şi terenuri cu iarbă. Ţin să spun că acesta este primul teren corespunzător ca dimensiuni, fiindcă celelalte terenuri din România ori nu au acreditare, ori funcţionează cu acreditare limitat”, a subliniat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Polo Călare. Juan Vera este optimist în ceea ce priveşte viitorul acestui sport în România. „Acum şapte-opt ani, jucătorii de golf erau foarte puţini. Acum avem şi la golf 2.000 de jucători înscrişi oficial. Este foarte important de precizat, şi din această perspectivă că terenul de nisip de la Ineu va funcţiona pe tot parcursul anului. Românii iubesc caii şi asta va duce înainte acest sport. Imaginea României se schimbă în bine în această perioadă, iar deschiderea acestui teren este chiar un prim pas spre deschiderea internaţională a României”, consideră Juan Vera. Preşedintele Federaţiei Române de Polo Călare şi-a argumentat afirmaţia privind plusul de imagine pe care astfel de competiţii îl aduc României şi prin faptul că aceste concursuri care se vor desfăşura pe arena de la Ineu vor fi prezentate în toate revistele de specialitate din Dubai până în Miami. Polo-ul călare nu e un sport de masă, e mai degrabă unul exclusivist şi chiar acesta este rostul unor astfel de competiţii pentru ca personalităţile din lumea întreagă să aibă un pol de interes pentru a se putea întâlni la Ineu. Juan Vera nu s-a sfiit, ba chiar a recunoscut, că la aceste competiţii mizează pe prezenţa personalităţilor politice, a miliardarilor din întreaga Europă.

„Probabil, prezenţa în astfel de competiţii va fi pe bază de invitaţii, sunt oameni care dincolo de potenţialul financiar şi influenţă au un punct comun de interes: sunt îndrăgostiţi de polo”, a declarat Juan Vera. Pentru a începe să practici acest sport nu e nevoie să ai foarte mulţi bani, iar în spatele unor competiţii la care costurile pentru un participant pot ajunge şi până la 15.000 de euro se află firme mari. Competiţiile sunt benefice pentru cei aflaţi în această comunitate, deoarece implică şi un număr mare de servicii şi un număr mare de oameni.

Juan Vera vine la cârma Federaţiei Românie din Spania, dintr-o zonă în care se află cele mai mari cluburi de polo: Sotogrande şi Santa Maria Poloclub. Domnia sa joacă polo în fiecare weekend. Una dintre ambiţiile preşedintelui Juan Vera este aceea de a aduce la Ineu, prin intermediul Federaţiei, un profesor argentinian de polo călare. Pentru ca cei care ajung pe arena de la Ineu să înveţe de la cei mai buni.

Federaţia Română de Polo este afiliată la CEPA (European Central Polo Association) dar şi la Federaţia Internaţională de Polo.

V.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !