Infracţiuni economice dejucate

De Alexandra Lăzureanu
Infracţiuni economice dejucate
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 595.000 lei, prin evaziune fiscală.

Mai exact, vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 49 de ani, cu reşedinţa în Municipiul Timişoara, judeţul Timiş, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Biharia, judeţul Bihor, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni îl bănuiesc pe cel în cauză că, în mod repetat, în perioada martie – mai 2012, în calitate de administrator al respectivei societăţi comerciale, ar fi reţinut de la angajaţi contribuţiile cu reţinere la sursă, pe care nu le-ar mai fi virat ulterior către bugetul de stat. Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 595.363 lei, din care 90.000 lei au fost recuperaţi prin plata efectivă efectuată de reprezentanţii societăţii comerciale, iar pentru diferenţa până la concurenţa totală a prejudiciului provocat a fost instituită măsura sechestrului penal pe bunurile deţinute de societate. „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză”, informează subcomisar Alina Dinu, din cadrul IPJ Bihor.

Alt caz rezolvat

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale, şi acesta fiind bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 83.000 lei, tot prin evaziune fiscală . Astfel, vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de o femeie de 35 de ani, din Municipiul Oradea şi împotriva unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Derna, judeţul Bihor, administrată de orădeanca în cauză, bănuită de comiterea infracţiunii de „evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în vederea sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale” în formă continuată. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni o bănuiesc pe orădeanca de 35 de ani că, în perioada mai-iunie 2011, în calitate de administrator al respectivei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţii cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale în vederea sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 83.930 lei. „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările şi în această cauză şi au înaintat, de asemenea dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată”, mai precizează subcomisar Dinu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !