Inimi pentru inimi

De Alexandru Guiaș
Copiii au arătat că sunt alături de suferinzi
Copiii au arătat că sunt alături de suferinzi
Centrul școlar de Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea a inițiat ieri o acțiune care să sensibilizeze opinia publică cu privire la problematica persoanelor cu dizabilități.

Proiectul interjudețean „Inimi pentru Inimi” a ajuns la cea de a VIII-a ediție, iar de atunci mereu s-au alăturat oameni noi acțiunilor inițiate în cadrul proiectelor.

La acțiunea de solidaritate, prietenie și respect față de persoanele cu dizabilități din Parcul 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, au fost prezenți elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, CSEI nr. 1 Valea lui Mihai, Școala Gimnazială nr. 11 Oradea, Liceul Tehnologic „George Barițiu” Oradea și elevi ai CSEI „Orizont” Oradea, însoțiți de cadre didactice și părinți.

Activitatea a început cu un cuvânt de deschidere rostit de prof. Adina Cărădan, prof. Melinda Denes și prof. dr. Marușca Angela (coordonatorii proiectului în acest an) în care s-au amintit scopul proiectului și al acțiunii.

Toți cei prezenți au ridicat de zece ori spre cer inimile desenate de elevii de la CSEI Orizont Oradea. Astfel, inimile tuturor s-au unit formând o singură inimă care a pulsat împreună cu gând de pace, prietenie, solidaritate, toleranță pentru persoanele cu dizabilități.

Elevi de diferite vârste au lipit cuvinte care exprimă trăirea acestei zile: toleranță, respect, sinceritate, toate pe o inimă mare de carton ținută de copiii deschiși spre prietenie, iar baloanele cu helium s-au ridicat în aplauzele tuturor.

La acţiunea de solidaritate faţă de persoanele cu dizabilităţi au participat 40 de elevi de la CSEI Orizont Oradea și 150 de elevi din învățământul de masă.

Parteneri ai proiectului în acest an au fost, din Oradea, Școala „O. Goga”, CSEI ,,Cristal”, CSEI nr.1, GPP nr. 34 – Structura 48, GPP nr. 56, Școala „D. Cantemir”, Colegiul Național „,Mihai Eminescu”, din județ Liceul Teoretic „C-tin Șerban” Aleșd, CSEI nr. 1 Tileagd, CSEI nr.1 Popești, Șoalaș Gimnazială nr.1 Tileagd, Școala Gimnazială nr.1 Sântandrei, Școala Gimnazială nr.1 Cefa, CSEI nr.1 Valea lui Mihai, iar din afara județului școli din Suceava, Focșani, Comănești, Arad, Șimleul Silvaniei, Târgoviște, Timișoara, Cluj-Napoca, Beclean, Satu-Mare, Zalău, atât din învățământul special cât și din învățământul de masă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !