Insistă cu drumul expres

De Cristina Ghilea
Drumul expres e gata, pe hârtie
Drumul expres e gata, pe hârtie
Pentru a doua oară în zece zile, consilierii locali sunt chemaţi să voteze exproprierile aferente drumului expres.

Unul dintre cele mai importante puncte pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local, de joi, este proiectul de hotărâre pentru exproprierea unor terenuri şi construcţii care se află pe al doilea tronson al drumului expres. În şedinţa ordinară a deliberativului local din 17 februarie, Puterea locală nu a adunat voturile necesare promovării materialului, iar exproprierea a căzut. Un vot a lipsit ca drumul expres să aibă indicatorii tehnico-economici aprobaţi şi să intre în faza celui de-al doilea culoar de expropriere, cuprins între strada Graurilor – baza dealului Ciuperca şi strada Gh. Doja. S-au opus cei din PDL şi din UDMR şi proiectul a fost respins cu 17 voturi pentru şi 8 contra, în condiţiile în care avea nevoie de 18 voturi pentru a fi promovat.

Trei tronsoane

Al doilea tronson de expropriere este cuprins între strada Graurilor – baza dealului Ciuperca şi strada Gh. Doja iar al treilea tronson este de la strada E. Teodoroiu până în zona străzii Bihorului. Acesta necesită exproprieri pe 41 de proprietăți, dintre care 2 case de locuit și 11.590 mp de teren. Despăgubirile totale sunt de 2.174.925 lei pentru primul tronson și 1.892.551 lei pentru cel de-al doilea. Pentru casele de locuit, evaluatorii au propus despăgubiri cuprinse între 300-800 euro/mp construit, în funcție de starea caselor.

Drumul expres este proiectat cu o lăţime a carosabilului de şapte metri şi cu trotuar pe toată lungimea drumului inclusiv în zona CFR.

Valoarea investiției este de 14.936.660 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 5.515.674,18 euro cu TVA, iar contribuția proprie a municipalității este de 9.420.985,82 euro cu TVA. Aproximativ jumătate din valoarea proiectului o reprezintă lucrările de consolidare a terenului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !