Instruiri anti-incendiu in judet

De Alexandra Lăzureanu
Instruiri anti-incendiu in judet
În cursul lunii aprilie, Inspecţia de Prevenire a ISU Crişana a executat o serie de activităţi preventive şi de control, în scopul diminuării şi evaluării riscului de incendii la fondul forestier din judeţ.

În acest context, au fost controlate Administraţia Parcului Natural Apuseni, Direcţia Silvică Oradea şi 14 ocoale silvice, din care nouă aparţinând de Direcţia Silvică Bihor şi cinci ocoale silvice private. Pe timpul controalelor fost depistate 174 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, din care 68 au fost soluţionate operativ pe timpul verificărilor. Principalele deficienţe constatate au constat în: lipsa planurilor de intervenţie a forţelor şi mijloacelor la incendiile de proporţii ori a planurilor de apărare împotriva incendiilor; neasigurarea dotării, conform normelor, a ocoalelor cu instalaţii, utilaje, aparate, echipamente de protecţie şi substanţe chimice necesare pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, precum şi cu alte sisteme şi dispozitive de protecţie împotriva incendiilor; neasigurarea întreţinerii corespunzătoare a barierelor şi indicatoarelor pe drumurile interzise; exploatarea cu deficienţe şi improvizaţii a instalaţiilor electrice aferente unor construcţii ale ocoalelor şi cantoanelor aparţinătoare; neverificarea periodică a stingătoarelor din dotarea cantoanelor de către persoane fizice sau juridice atestate în acest sens, etc.. Pentru neregulile constatate s-au aplicat 24 de amenzi contravenţionale în cuantum de 17000 lei şi 46 avertismente. Concluziile rezultate în urma controalelor au fost analizate împreună cu factorii de conducere din cadrul ocoalelor verificate, stabilindu-se măsuri concrete pentru îmbunătăţirea activităţii acestora pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !