Interviu: David Bryan, solistul trupei Hotel FM, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2011

Reactualizat la:
Interviu: David Bryan, solistul trupei Hotel FM, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2011
„În finală sper să ajungem între primii zece”

Au început repetiţiile în Bucureşti, iar pe 2 mai plecaţi la Dusseldorf.Cum ţi se pare show-ul pe care îl pregătiţi?

David Bryan: Show-ul este aproape gata. În ceea ce ne priveşte pe noi, piesa sună perfect. Se mai lucrează la partea de coregrafie. De Revelion, la finala naţională, ceea ce s-a văzut pe scenă a fost coregrafia mea. Mie îmi place să fie mai simplu, fără prea multă mişcare, şi mai puţin provocator, ceva mai masculin. Dar TVR se ocupă de partea coregrafică aşa că vom vedea cum va fi acolo, pe scenă. Cu siguranţă va ieşi foarte bine.

 

Aţi încheiat turneul de promovare al piesei „Change”. Cum aţi fost primiţi?

David Bryan: Am fost primiţi foarte bine peste tot. Dar în Anglia şi Belgia a fost cea mai bună organizare. În Londra am avut surpriza ca publicul să ştie textul piesei şi să cânte cu noi, a fost extraordinar. Ne-am şi distrat foarte bine. Ne-am împrietenit mai ales cu reprezentantele Slovaciei şi cu băieţii din Letonia.

 

Pe 12 mai intraţi în a doua semifinală. Cum ţi se pare concurenţa?

David Bryan: Intrăm în concurs pe poziţia 14, în a doua jumătate a spectacolului. Asta e bine, pentru că lumea va asculta piesa noastră printre ultimele şi va rămâne cu ea în minte. Şanse de a intra în finală are Slovacia. Piesa este mai lentă dar fetele au multă energie. Bosnia va intra sigur în finală. Piesa e foarte bună, au voci bune şi carismă. Suedia şi Malta au şanse. Şi noi, bineîneles. Israelul, chiar dacă e reprezentat de Dana International – cea care a câştigat Eurovisionul în 1998 la Birmingham – în acest an nu are o piesă la fel de reuşită.

 

Doamne ajută! Intraţi în finala din 14 mai. Pe ce loc vă vedeţi voi şi de unde crezi că vor veni voturile?

David Bryan: Am văzut mai multe topuri pe internet în care eram situaţi între primii zece. La un moment dat, într-un top itunes din Germania eram chiar între primii cinci. Eu sper să ajungem între primii zece. Cred vom primi mai multe voturi din Anglia, fiind ţara mea, din Moldova, Spania, Bulgaria poate, Belgia… Poate şi Italia, pentru că sunt mulţi români plecaţi, deşi atunci când am fost acolo, italienii nu prea ştiau de Eurovision. Probabil pentru faptul că ei au celebrul festival Sanremo, şi în plus, nu au mai participat de mulţi ani la Eurovison.

 

Ce vei face după Eurovision? La ce te aştepţi în plan personal?

David Bryan: Vreau să mă ocup mai departe de cariera solo, promovare, concerte, iar fără bani nu se poate trăi, ştii bine (râde). Sunt deja mai mulţi artişti români care mi-au apreciat calităţile vocale şi sunt interesaţi de featuring-uri. Voi continua şi cu celelalte proiecte în care sunt prins, respectiv Speak Floyd, sonetele Shakespeare, cu trupa Hotel FM avem piese noi… Nu vreau să mă canalizez doar spre un anumit tip de muzică. Pop, rock, piese comerciale, sonete, cover-uri, pot aborda orice gen de muzică şi nu vreau să mă plafonez. Dar deocamdată, am în faţă concursul Eurovision!

 

Eşti credincios, David? Porţi de ceva vreme o cruce la gât.

David Bryan: Da, pot spune că sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu şi încerc să arat că sunt un om bun, dar nu sunt genul care să meargă la biserică. Prefer o relaţie directă cu divinitatea.

Camelia Buşu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !