Intră taxa de 2% pentru hotelierii orădeni

De Călin Corpaş
Intră taxa de 2% pentru hotelierii orădeni
Hotelierii orădeni vor trebui să verse către Primăria Oradea 2% din tarifele de cazare, fără TVA, începând cu 2016.

Este vorba despre „taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Oradea”, introdusă de administraţia Bolojan, după ce Guvernul Ponta scosese din Codul Fiscal obligativitatea taxei hoteliere „de oraş”, de 1%. Teoretic, taxa este plătită de către clienţii hotelurilor, însă aceasta va fi resimţită de hotelieri, dacă aceştia nu vor dori să-şi ajusteze tarifele cu acest 1% suplimentar. Iată comunicatul primit pe adresa redacţiei: „Primăria Municipiului Oradea aduce la cunoştinţa contribuabililor – unități de cazare faptul că prin HCL nr. 712/2015 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2016 a fost instituită taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Oradea.

Taxa specială pentru promovarea turistică se datorează de către turiști pentru întreaga perioadă de şedere şi se colectează prin intermediul unităților de cazare. Taxa se calculează prin aplicarea cotei procentuale de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare.

Unităţile de cazare au obligaţia de a vira taxa specială pentru promovarea turistică la bugetul local, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat şi de a depune lunar o declaraţie tip, la ghişeele 5 sau 6 din cadrul PMO”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !