Intubarea Adonei, aproape de final

Intubarea Adonei, aproape de final
În locul mizeriei vor răsări spaţii verzi, parcări şi locuri de joacă.

Directorul Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri, Pasztor Sandor, a prezentat marţi lucrările de intubare a pârâului Adona din cartierul Nufărul.

„Lucrările sunt finalizate în proporţie de 80% şi vom preda lucrarea înainte de termen. Din fericire, partea cea mai grea, care în opinia mea a fost demolarea garajelor, nu a picat în sarcina noastră. Este important ca lumea să înţeleagă că înlocuim un posibil focar de infecţie cu spaţii verzi, parcări şi locuri de joacă”, a spus directorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

Costul lucrărilor se ridică la peste 14 milioane lei. Intubarea Adonei pe o lungime de 1.400 metri a fost adjudecată de firma Repcon, pentru 14 milioane lei, din care circa opt milioane lei vor fi alocaţi prin POS – Mediu. După intubare, Primăria va începe amenajarea zonei, lucrările derulându-se pe trei tronsoane.

Lucrări

În prezent sunt în curs de execuţie recalibrarea albiei în amonte de podul de pe Centură. Pe canalul acoperit, care trebuie să fie în lungime de 1.040 metri, mai sunt de montat 20 de capace. „Amenajarea albiei se va realiza prin canal cu pereţi şi radier din beton armat, având secţiunea dreptunghiulară cu deschidere de patru metri şi doi metri înălţime. Lucrările de regularizare proiectate păstrază traseul existent al văii cu corectarea malurilor, precum şi vegetaţia de pe maluri”, a punctat Pasztor Sandor.

Municipalitatea doreşte apoi amenajarea aici a unei căi de rulare cât şi amenajarea de parcări şi pe tronsonul dintre străzile Meiului şi Leonardo Da Vinci.

Şi pe porţiunea dintre străzile Da Vinci şi Liszt Ferenc, Primăria va amenaja parcări şi spaţii verzi. Per total, proiectul municipal prevede realizarea a circa 500 de locuri de parcare şi a sistemelor aferente de iluminat public şi de canalizare pluviale.

S.Al.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !