Inventii naturiste premiate in Croatia

De Cristian Horgoș
Ioan şi Simona Bişboacă, premiaţi la Agro Arta
Ioan şi Simona Bişboacă, premiaţi la Agro Arta
Propolisul dizolvat în apă, antioxidnatul din pielițe de struguri și dulceața făcută la rece au impresionat juriul din Croația.

Salonul internaţional de inventică Agro Arta a reunit în Croaţia 201 de invenţii din agricultură şi industria alimentară. Printre participanţi s-au numărat soţii orădeni Simona şi Ioan Bişboacă şi încă un membru de familie, Adrian Timar.

Trio-ul orădean a prezentat un pachet de patru invenţii. Propolisul non-alcoolic, dizolvat în apă, şi anti-oxidantul extras din pieliţe de boabe de struguri şi-au onorat premiile obţinute şi la alte saloane internaţionale, câştigând aprecierea juriului.

Însă un rol important la câştigarea Plachetei de Aur a salonului Agro Arta l-au avut alte două invenţii, brevetate recent.

„Dulceaţa crudă, făcută la rece, fără zahăr şi fără fierbere păstrează vitaminele şi fitonutrienţii din fructe. Practic e o metodă de a conserva orice fruct fără să-i pierzi proprietăţile avute în stare proaspătă. Această dulceaţă crudă a impresionat cel mai mult juriul. Am mai prezentat şi un aditiv alimentar natural, multifuncţional, cu proprietăţi de colorant, anti-bacterian şi anti-oxidant”, ne-a explicat Simona Bişboacă.

Pentru a promova valorile tradiţionale autohtone, inventatorii orădeni au participat la premieri costumaţi cu haine populare.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase