Investitii de un milion euro in apa-canal la Nojorid

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Investitii de un milion euro in apa-canal la Nojorid
În urma lucrărilor aferente contractului semnat locuitorii din Nojorid vor beneficia de o sursă de apă de calitate şi de racorduri la utilităţile de colectare şi tratare ape uzate în conformitate vu cerinţele Uniunii Europene.

Luni, la Primăria Nojorid, a fost semnat contractul de lucrări aferent proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa şi canalizare menajeră în localitatea Nojorid”. Este al şaselea contract de lucrări semnat în cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013. Sursele de finanţare ale proiectului sunt: Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune-76,30%, bugetul de stat-11,67%, Compania de Apă Oradea-10,23%, bugetul local al localităţilor Oradea, Nojorid, Sântandrei Girişul de Criş, Oşorhei, Tinca şi Beiuş-1,80%. Primarul Mircea Crainic consideră că momentul semnării contractului este unul „mult aşteptat”. Şeful Primăriei Nojorid caută deja soluţii şi surse de finanţare pentru a extinde proiectul şi în zona de case şi în localitatea Livada. Aceasta, fiindcă atunci când a fost întocmot studiul de fezabilitate, în 2007, cartierul de case nu exista, iar finanţările au fost condiţionate, în fiecare localitate de existenţa a 1500 de locuitori.

Calitate şi ritm accelerat

Chiar dacă licitaţia lucrării a avut loc în februarie, contractul a putut fi semnat abia acum, deoarece au existat contestări. „Ultima contestare a avut loc luna trecută. O firmă de pe locul 17 a contextat licitaţia. Că până la urmă toate contestaţiile au fost nefondate, demonstrează că licitaţia a fost câştigată natural, de cei care au fost pe locul I şi au depus cea mai bună ofertă”, spune directorul CAO Ovidiu Gavra. Licitaţia pentru contractul de lucrări „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în localitatea Nojorid”, din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor” a fost cţştigată de Asocierea Porr bau Gmbh, Sc Multinstal SRL şi Teerah-Asdag Aktiengesellshaft. Din partea executantului a semnat contractul directorul Marius Ungureanu.

Termenul de execuţie al lucrării este de 24 de luni. Dar atât interesul executantului, cât şi al beneficiarului este acela de a accelera ritmul lucrărilor. În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor, directorul Ungureanu spune că faptul că reprezintă un concern austriac este garanţia calităţii. Valoarea lucrărilor este de 4.458.815 lei plus TVA. În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele obiective: conductă de aducţiune şi staţie de pompare apă potabilă Oradea-Nojorid şi extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Nojorid”, spune directorul CAO, Ovidiu Gavra.

FACT BOX:

Lucrări executate:

-racord la reţeaua de distribuţie apă în municipiul Oradea prin care să se preia un debit de 8,34 l/s

-staţie de pompare cu turaţie variabilă , amplasată în Oradea.

-conductă de aducţiune de la staţia de pompare din Oradea către rezervorul existent din localitatea Nojorid

-extindere reţea de canalizare menajeră în lungime de 7960 m

-reabilitare reţea de canalizare menajeră în lungime de 809 m

-staţie de pompare apă uzată

-conductă de refulare de la staţia de pompare ape uzate în lungime de 4063 m

-racorduri la 661 consumatori0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !