Investiţii din venituri proprii la spitalul din Băile Felix

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Investiţii din venituri proprii la spitalul din Băile Felix
Chibzuinţa banilor se poate vedea la Spitalul de Recuperare din Băile Felix, care an de an reuşeşte, din venituri proprii să facă investiţii pentru a spori şansele de vindecare a pacienţilor şi confortul din unitate.

Subordonat direct Ministerului Sănătății, Spitalul din Băile Felix a continuat şi în 2015 procesele de reabilitare a infrastructurii și de dotare a bazei materiale.

Exclusiv din veniturile proprii ale spitalului, în urma parcurgerii procedurilor legale de achiziție publică, au fost realizate astfel investiții în valoare totală de 2280 mii lei. Din aceşti bani s-a cumpărat aparatură medicală în sumă totală de 575 mii lei. Vorbim de paturi de consultaţie cu înălţime reglabilă, aparat cu unde electromagnetice tip diapuls, aparat terapie shockwave, echipament de testare, evaluare și analiză funcţională a mersului, echipament de recuperare neuromotorie prin stimulare multisenzorială prin realitate virtuală a membrelor superioare și inferioare, aparat laser cu cap robotizat, vericalizatoare pentru tineri, aparat EKG.

Tot din cei 2.280 lei bani din venituri proprii s-au cumpărat autovehicule de transport şi s-au făcut expertize tehnice în vederea reabilitării clădirii de la Secția Clinică R.M.F.B. Copii – Băile 1 Mai.

Şi tot din veniturile proprii s-au făcut şi lucrări construcții: lucrări de reabilitare și extindere a spațiului de terapie ocupațională și holul de la poarta 2, în vederea modernizării, la locația din Băile Felix; – lucrări de reparaţii capitale sistem climatizare (ventilaţie blocuri alimentar şi spaţii conexe, lucrări de reparaţii capitale, reabilitare instalaţii electrice de utilizare – forţă la secţiile clinice R.M.F.B. adulţi – Băile Felix).

Şi management bun

Dr. Simona Suciu a declarat că şi managementul resurselor umane a cunoscut o dinamică ascendentă și în anul 2015. Astfel, au fost ocupate prin concurs un număr de 31 posturi, dintre care: 7 posturi de personal medical superior, 12 posturi personal sanitar mediu, 8 posturi personal sanitar auxiliar, 4 posturi TA si muncitori. În paralel, pentru un număr de 21 salariați a fost asigurată participarea la programe de perfecționare profesională. Costurile, în sumă de 21 634 lei, au fost suportate integral de către unitate.

Foarte important este că, din punct de vedere financiar, spitalul nu înregistrează arierate față de furnizori, facturile fiind achitate în termenul de scadență, realizare punctată, potrivit managerului, cu ajutorul personalului propriu care s-a implicat foarte mult şi cu sprijinul instituțiilor publice colaboratoare şi al partenerilor contractuali.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !