Investiţii în talentele locale

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Investiţii în talentele locale
O balerină, mai mulţi înotători şi o practicantă de scrimă sunt susţinuţi financiar printr-un program care răsplăteşte performanţa.


Fondul alocat programului a fost majorat anul acesta la 350.000 lei, sumă care a fost împărțită între 138 de proiecte declarate câștigătoare, din care fac parte 493 de tineri talentați. Peste 900 de copii şi tineri, din toate regiunile ţării s-au înscris la ediția a 10-a a programului „MOL – Pot ajuta?” Fundația pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a zecea ediții a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Bihorul este reprezentat atât la secţiunea Arte, prin multipla campioană mondială la dans Miriam Abrudan care a depus un proiect la secţiunea dans clasic şi contemporan, cât şi la secţiunea sport prin Bianca Benea, care are în palmares medalia de bronz în proba de spadă cadeţi feminin individual la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Maribor, dar şi prin înotătorii Huszar Ingrid, Ioana Buzlea şi Mihnea Dăscălescu.

Huszar Ingrid a obţinut în acest an nu mai puţin de opt medalii la Campionatul Naţional de cadeţi, Ioana Buzlea a fost desemnată cea mai bună sportivă a CS Crişul Oradea în 2014, ca urmare a faptului că şi-a trecut în palmares titluri de vicecampioană națională la juniori I în probele de 100 m bras, 200 m bras și 200 m mixt, a cucerit titlul de campioană națională, la juniori II, la 100 m bras, 200 și 400 m mixt. Susţinut finaciar este şi triplul campion naţional la Campionatul naţional de înot pentru copii Mihnea Dascălescu. De menţionat că majoritatea acestor performeri în arte şi sport fac performanţă şi la şcoală şi poate că, cel puţin la fel de important, aplicând pentru acest proiect au căpătat curaj în managementul propriilor valori.
„Prin acest program am reușit să contribuim la obținerea de către sportivii români a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la alte competiții internaționale importante, desfășurate recent. Pe de altă parte, prin sprijinirea tinerilor talentați în domeniul artelor am arătat prețuirea noastră față de tot ceea ce înseamnă frumosul. Munca acestor tineri minunați și cu performanțe excepționale trebuie susținută în fiecare clipă iar noi dorim să le fim în continuare parteneri stabili, așa cum suntem de 10 ani”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România. Juriul de arte a selectat 39 de proiecte cărora le va fi alocată suma de 120.000 lei, în timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte care vor fi susținute cu suma de 160.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 13 proiecte.

„Experiența bogată și viziunea largă a membrilor juriilor fac posibilă selectarea atât a tinerilor cu performanțe deja recunoscute cât și a acelora aflați la început de drum și care nu au beneficiat încă de afirmare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Campioni în juriu

Succesul proiectului stă şi în valoarea membrilor juriului, oameni care au făcut performanţă la cel mai înalt nivel, în sport şi în artă.
Membrii juriului de artă:Márkos Albert, violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Membrii juriului de sport:Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !