Investiţii orăşeneşti în cartierul Ceyrat

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
7Comentarii
Investiţii orăşeneşti în cartierul Ceyrat
Consilierii locali au aprobat indicatorii pentru amenajare de străzi, alei şi parcări în cartierul de peste Peţa. Investiții de peste 6 miioane de lei

Puţin peste 6 milioane de lei va investi Primăria în infrastructura de acces pietonal şi rutier din cartierul Ceyrat, un proiect public privat iniţiat de Primărie. Aleşii au votat, cu ocazia celei mai recente întruniri a deliberativului local, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Străzi, drumuri, alei rutiere şi spaţii de parcare în cartierul Ceyrat din Municipiul Oradea”, la valoarea totală a lucrărilor estimată la 6.094.000 lei (construcţii şi montaj).

Alei înflorate

În interiorul ansamblului de locuinţe se vor crea două străzi cu două benzi de circulaţie, trotuare, locuri de parcare, dar şi zone verzi. Acestea au primit deja denumirile – Aleea Trandafirilor şi Aleea Lavandei, care vor fi amenajate cu dotările aferente. Astfel, în proximitatea Aleii Trandafirilor, cu o lungime de aproape 1 km, se vor amenaja 453 locuri de parcare plus 16 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, o pistă de biciclete cu o lungime de 788 m, 172 de locuri pentru parcarea bicicletelor, o platformă pentru deşeuri, dar şi peste 5.000 mp de zone verzi.

Aleea Lavandei va avea o lungime de 809 m. Aferent acestei străzi se vor amenaja 346 locuri de parcare şi încă 14 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, o pistă de biciclete în lungime de aproximativ 800 m, 258 locuri de parcare pentru biciclete, platforme pentru deşeuri şi 14.016 mp de zone verzi. Durata de execuţie a acestor lucrări va fi de 18 luni.
Şapte adjudecate În acest moment, din cele 11 loturi scoase la licitaţie pentru concesiune sunt adjudecate şapte. SC Construcţii Rezidenţiale SRL și-a adjudecat terenul pentru şapte blocuri, iar Madrugada SRL pentru şase. Lucrările au început deja, constructorii intenționând să termine până la primăvară două blocuri.

Primăria a pus la dispoziţie terenul de dincolo de Peţa; va face lucrările de amenajări dintre blocuri şi va aduce reţelele de utilităţi în apropiere. Nu a impus, însă, nicio limită de preţ, primarul Ilie Bolojan preferând să lase asta la latitudinea pieţei. „Locuinţele nu au componentă socială, unica îngrădire este să respecte planul urbanistic propus de Primărie”, a declarat edilul la lansarea proiectului.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor