Investitii pentru reducerea poluarii cu nutrienti

De Dan Birta
Reactualizat la:
2Comentarii
Investitii pentru reducerea poluarii cu nutrienti
69 de localităţi vulnerabile la poluarea cu nutrienţi cuprinse într-un proiect ecologic.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, care a fost promovat şi la Oradea în zilele de 6 şi 7 septembrie, are ca scop reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate.

 Investiţii

Investiţiile din cadrul proiectului se derulează în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. În cadrul proiectului au fost date în folosinţă încă de la sfârşitul anului trecut 14 platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd. Printre acestea şi cea de la Sălacea, din judeţul Bihor. 

În 2012, în cadrul proiectului, au fost finalizate până în luna iunie opt platforme comunale, iar în luna iulie au fost recepţionate alte patru platforne comunale. În luna august au fost recepţionate lucrări pentru încă patru platforme comunale, dintre care una chiar în Bazinul Hidrografic Crisuri, la Bocsig, în judeţul Arad.

Numai investiţiile finalizate în luna august se ridică la peste 3 milioane de lei. Urmează ca în scurt timp să fie finalizate alte două platforme comunale, din cel de-al doilea lot de 18 investiţii realizate în cadrul Proiectului Controlul Poluării cu Nutrienţi.

Este prevăzut în proiect ca până în august 2013 să fie recepţionate încă 40 de platforme de colectare. Cea de la Macea, din judeţul Arad, face parte din acest al treilea lot de investiţii.

O altă componentă a proiectului este înfiinţarea de staţii de epurare şi construcţia reţelelor de canalizare. În cadrul acestei componente a proiectului au început lucrări la reţeaua de canalizare a comunei Sălacea, judeţul Bihor. Termenul de execuţie este septembrie 2013. În cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” sunt prevăzute plantări de perdele forestiere de protecţie. Până acum s-au plantat peste 130 de hectare de perdele forestiere. Campania de promovare a proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor