Invitație – Vizitați Peştera Meziad şi Peştera cu Cristale

De Alexandru Guiaș
Invitație – Vizitați Peştera Meziad şi Peştera cu Cristale
Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor îi îndeamnă pe profesori și elevi să profite de zilele frumoase de toamnă pentru a organiza vizite la Peştera Meziad şi la Peştera cu Cristale din mina Farcu.

Cele două peşteri se află în Munţii Pădurea Craiului, la circa 150 de kilometri de Cluj-Napoca şi la 90 de Oradea şi fac parte din reţeaua internaţională ISCA. Peşterile sunt amenajate cu pasarele şi sistem de iluminat, pentru a oferi turiştilor experienţe deosebite, în condiţii de maximă siguranţă. Reprezentanții CAPDD îi asigură pe turiști că vizitarea peșterilor poate fi un prilej excepţional pentru o oră de cunoaştere a mediului şi o incursiune practică în geografie şi biologie, desfăşurată chiar în mijlocul naturii, şi de asemenea timpul petrecut în natură contribuie în mod determinant la consolidarea coeziunii unei clase şi în plus, momentele acestea vor rămâne o amintire fericită pentru elevi sau dascăli. „În perioada 1 octombrie-15 decembrie 2015, CAPDD Bihor are o ofertă specială, pentru vizitarea celor două peşteri, la un tarif special pentru elevi (5 lei/persoană ), la intrarea în fiecare peşteră, ambele obiective turistice putând fi vizitate contra unui tarif de 10 lei/elev. Pentru adulţi, membri ai grupului, tariful va fi de 10 lei/ persoană, pentru intrarea la fiecare dintre cele două peşteri. Dacă se vizitează unul dintre aceste obiective turistice, Peştera Meziad sau Peştera cu Cristale din mina Farcu, costul unui bilet de intrare este de 7 lei pentru un elev şi 10 lei pentru adult. Fiecare grup mai mare de 10 elevi poate intra în peşteră doar însoţit de doi adulţi, cadre didactice sau părinţi, care nu vor avea intrarea gratuită. Atât Peştera Meziad, cât şi Peştera cu Cristale sunt deschise vizitatorilor în fiecare zi a săptămânii, între orele 10.00-17.00”, a precizat Paul Iacobaş, preşedinte CAPDD Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !