Ioan Cristian Hanga, primul Ironman bihorean

Ioan Cristian Hanga, după trecerea liniei de sosire la Triatlonul Ironman
Ioan Cristian Hanga, după trecerea liniei de sosire la Triatlonul Ironman
Ioan Cristian Hanga a încheiat pe locul 8 concursul de triatlon desfăşurat la Oradea.

Pentru cei neavizaţi, un concurs de triatlon de genul celui care a avut loc recent la Oradea nu spune poate prea mult, până în momentul în care se observă distanţele de parcurs. Pentru că 3,8 km de înot, 180 km de parcurs cu bicicleta şi 42,2 km de alergat, toate consecutiv, în limita unui timp prestabilit (de 16 ore), presupun un efort extraordinar, care forţează limitele organismului uman. Este lesne de înţeles că asemenea performanţe nu sunt la îndemâna oricui.

Concursul Ironman de la Oradea a consemnat clasarea pe un onorant loc VIII a primului bihorean care a reuşit să termine o astfel de competiţie, Ioan Cristian Hanga. El a încheiat toate cele trei probe în timpul total de 11 ore şi 35 de minute, devenind astfel primul bihorean care obţine titlul de Ironman (om de fier).

Practicant de maraton

Ioan Cristian Hanga are 28 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Energetică. Este subofiţer în cadrul ISU Crişana, la Detaşamentul Salonta. A jucat fotbal la copii şi juniori, la FC Bihor. În prezent este un practicant constant al probelor de maraton, participând la concursurile de la Kosice, Krakovia şi Debreţin, unde a reuşit să încheie cursele de fiecare dată. Triatlonul Ironman de la Oradea a conţinut şi el o probă de maraton, parcursă după cele de înot şi ciclism.

„Mă antrenez zilnic circa trei ore, uneori chiar mai mult. Alerg în fiecare zi din Zona Podgoria, unde locuiesc, până în oraş şi înapoi. La serviciu, la Salonta, plec şi revin acasă cu bicicleta aproape de fiecare dată când vremea o permite, mai puţin iarna. Sportul constituie o preocupare primordială în viaţa mea. Din păcate, în Oradea şi chiar în întreaga ţară există foarte puţine concursuri de maraton sau de triatlon”, ne-a declarat primul Ironman orădean.

Un obiectiv în viitorul apropiat pentru Ioan Cristian Hanga îl constituie participarea la un alt concurs internaţional de tip Triatlon Ironman, care va avea loc în cursul lunii iulie, la Nagyátad (Ungaria).

G.N.

Atleti de otel la Ironman Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !