Ionut Urda, pe locul I la Vointa

De Gavril Nutiu
Ionuţ Urda
Ionuţ Urda
Conducerea CS Vointa a întocmit tradiţionalul clasament al celor mai tenismeni ai clubului din anul 2012.

Pe primul loc al topului se află Ionuţ Urda, urmat de Giana Cormoş şi Denisa Cherecheş. „Chiar dacă a fost mai mult accidentat, Ionuţ Urda s-a situat şi în anul 2012 pe primul loc în top. Chinuit de probleme fizice, Ionuţ a beneficiat mai mult de zestrea acumulată la categoria 18 ani, deşi este mai tânăr după vârsta din buletin. După un stagiu de şapte ani petrecuţi la clubul Voinţa, fraţii Nemeş, care erau abonaţi la primele locuri în top, s-au transferat la clubul Sănătatea”, a afirmat directorul CS Vointa, Mircea Drăgoi. Conducătorul clubului orădean trage un semnal de alarmă privind regresul în care se află tenisul de câmp bihorean. „În anul 2009, Nora Nemes, alături de Giana Cormoş, Andreea Ionuţ, Andreea Silaghi şi Rachil Farran, cucereau titlul de vicecampioană naţională pe echipe pentru clubul Voinţa.

Au trecut de atunci doar trei ani, dar parcă ar fi ani-lumină dacă ne uităm la căderea liberă a tenisului orădean în aceste trei sezoane. Cauzele acestui fapt le constituie dispariţia sponsorilor din tenis, coroborată cu sărăcia oamenilor, dar şi opţiunea tinerilor pentru ecranul computerului în locul prafului zgurei. Putem vorbi şi de nepriceperea managerilor de cluburi pentru a atrage copiii spre sport. Nici din partea autoritălilor locale n-a bătut în aceşti ani un vânt de încurajare, dacă ne gândim la anunţatul proiect de transformare a unei baze de tenis în parcare. Dacă Oradea a ajuns pe unul din ultimele locuri în tenisul românesc, centrul sportului alb s-a mutat în oraşe mai sărace, cum sunt Mediaş, Slobozia, Târgovişte, Brăila, Piatra Neamţ sau Deva”, a conchis Mircea Drăgoi. 

TOP 10 CS VOINŢA

1. Ionuţ Urda; 2. Giana Cormoş; 3. Denisa Cherecheş; 4. Andreea Ionuţ; 5. Andreea Silaghi; 6. Horia Marian; 7. Nicodim Paul Todea; 8. Andrei Zau; 9. Vladimir Cuc; 10. Luca Novero

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !