ISU promite dispecerat integrat și proiect transfrontalier

De Alexandru Guiaș
2Comentarii
Deasupra garajelor va funcționa dispeceratul integrat
Deasupra garajelor va funcționa dispeceratul integrat
Două deziderate ale ISU „Crișana”: un dispecerat integrat și un centru comun de instruire româno-maghiar.

Conducerea ISU „Crișana” și-a expus proiectele de viitor în cadrul unei conferințe de presă organizate, ieri, la sediul instituției. „Ne dorim crearea unui dispecerat integrat la nivelul județului, pentru o mai bună intervenție comună alături de Jandarmerie și Poliție. În acest moment suntem în stadiul de găsire a unor soluții de implementare a acestui dispecerat. Referitor la finanțare, aceasta ar urma să vină în mare parte de la Consiliul Județean, de unde am primit promisiuni în acest sens, dar și din alte surse. Ne dorim ca finanțarea să fie făcută la nivel regional pe fiecare județ. Costurile ar urma să fie în jur de 500.000 de euro”, a declarat Sorin Caba, inspectorul-şef al ISU „Crişana”. Dispeceratul ar urma să aibă sediul deasupra garajelor de la Detașamentul nr. 1 al ISU „Crișana”. „Deasupra garajelor ar urma să se construiască un spațiu de 880 de metri pătrați, pe structură ușoară, destinat viitorului dispecerat integrat”, a mai spus inspectorul-şef al ISU „Crişana”.

O altă intenție a ISU „Crișana” este implementarea unui proiect comun cu omologii lor din Hajdu-Bihar (Ungaria) privind crearea unui centru de pregătire a personalului din cele două țări vecine. „Au fost deja stabilite contacte cu colegii din Ungaria privind crearea centrului de instruire a personalului specific din cele două țări, care va fi finanțat prin proiectul transfrontalier de finanțare ROHU. Am stabilit ca în primul și al doilea trimestru din acest an să se facă întocmirea dosarului, respectiv depunerea acestuia în vederea obținerii finanțării. Costurile pe partea noastră ar urma să fie undeva la 500.000 de euro”, a precizat inspectorului-şef al ISU „Crişana”.

Conform șefului ISU, centrul ar urma să fie instalat la Sântion, în aceeași locație cu Centrul de Instruire și Dezvoltare Abilități pentru Salvatori (CIDAS), care este dotat cu simulatoare de incendii și o sală de curs cu o suprafață de 150 metri pătrați, prevăzută cu acces și pentru mașinile ambulanței. „Am și avut o primă discuție de principiu în acest sens cu dr. Hadrian Borcea. Vom mai purta discuții și cu oficialitățile locale pentru a ne sprijini în demersul nostru”, a mai spus Sorin Caba.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor