Italienii iau milioanele centralei pe gaz

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Mircea Mălan
Mircea Mălan
Celelalte două oferte au fost descalificate de comisia de licitaţie.

Mega-licitaţia pentru achiziţia centralei pe gaz, estimată la 242.988.812 lei, a fost câştigată de asocierea de firme Elsaco Engineering Botoşani şi STC spa, cu capital italian. Celelalte două oferte, aparţinând asocierilor Construcţii Bihor şi Fovallalkozo (Ungaria), Romelectro Bucureşti şi Istroenergo Group (Slovacia), au fost descalificate de comisia municipală de licitaţie.

Rezultatul licitaţiei se cunoştea de săptămâna trecută dar edilii s-au ferit să-l facă public până când licitaţia a fost validată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). „Raportul procedurii de licitaţie s-a întors de la ANRMAP fără obiecţiuni. Pasul următor este să anunţăm participanţii la licitaţie”, ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan.

La fix

Faţă de estimarea Primăriei, de 242.988.812,15 lei, asocierea Romelectro a licitat cu 108.720 mai puţin iar cea condusă de Construcţii Bihor, cu 23.903.805 lei peste. Oferta celor de la Elsaco s-a situat cu fix 15 bani sub valoarea Primăriei. Cum caietul de sarcini permite depăşirea estimării cu până la 10%, şi oferta celor de la Construcţii Bihor a fost acceptată. Se pare că doar pentru a fi descalificată acum.

În condiţiile mizei uriaşe – licitaţia este cea mai bănoasă din istoria oraşului, edilii spun că se aşteaptă la contestaţii ale perdanţilor. Termenul limită pentru implementarea investiţiei este luna decembrie a anului 2015. În condiţiile unor procese în justiţie, respectarea acestuia este pusă sub semnul întrebării.

Mega-licitaţia a avut ca finalitate achiziţionarea unei centrale pe gaz cu o putere instalată de minim 40MW electric, livrată la cheie. Aceasta va fi dotată cu recuperator de căldură de minim 43 MW termic, acumulator de căldură de minim 8.500 mc, două cazane de apă fierbinte (CAF), plus instalaţii auxiliare.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor