ITM Bihor, în control

De Simona Albinaru
Marius Rotar
Marius Rotar
Amenzile aplicate în urma controalelor depăşesc 400.000 lei.


În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în domeniul relaţiilor de muncă, în cursul lunii trecute inspectorii ITM Bihor au controlat un număr de 152 angajatori.

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, organele de control au sancţionat 51 angajatori, fiind aplicate un număr de 73 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 404.000 lei.

Munca „la negru” contiună a fi preferată de mulţi angajatori fapt dovedit de identificarea a 19 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 43 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 18 amenzi în valoare totală de 370.000 lei.

„S-a constatat o infracţiune pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără întocmirea contractelor individuale de muncă de către un angajator, în acest sens fiind înaintată o propunere de urmărire penală către instituţia competentă”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor Marius Rotar.

Nereguli

Pentru cele 205 deficienţe constatate: au fost dispuse măsuri de remediere. Printre cele mai des întilnite deficienţele se numără neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea actelor de suspendare a contractelor individuale de muncă, transmiterea de date eronate în REVISAL, neprezentarea evidenţei orelor de muncă prestate, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal dar şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !