ITM Bihor va executa firmele rau platnice

ITM va executa firmele care nu au plătit comisionul
ITM va executa firmele care nu au plătit comisionul
Firmele care nu au plătit comisionul către ITM, anterior datei de 31 decembrie 2012, vor fi executate de instituţie.

Conducerea ITM Bihor atrage atenţia angajatorilor să verifice situaţia proprie privind comisionul datorat până la data de 31 decembrie 2010 pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă. Firmele cu restanţe la plata acestor comisioane vor fi executate silit de instituţie.

La data de 26.03.2012 a intrat în vigoare Legea nr. 41 din 19 martie 2012 pentru aprobarea OUG nr. 17/2011 privind administrarea creanţelor bugetare reprezentând comisionul datorat, până la data de 31 decembrie 2010, de angajatori inspectoratelor teritoriale de muncă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sistemului asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Modificări

„Potrivit actului normativ iniţial, creanţele reprezentând comisionul datorat până la data de 31 decembrie 2010 de angajatori inspectoratelor teritoriale de muncă pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă, respectiv pentru certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate în baza prevederilor Legii nr. 130/1999 precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente, stabilite prin titluri de creanţă şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se fac venit la bugetul de stat şi au regim de creanţă bugetară”, a precizat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor. Urmare modificărilor, activitatea de executare silită a revenit în competenţa inspectoratelor teritoriale de muncă.

„De precizat că declaraţiile fiscale privind stabilirea comisionului datorat pentru perioadele anterioare datei de 31 decembrie 2010 se depun în continuare la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul angajatorul care datorează comisionul”, a specificat şeful ITM Bihor.

Noutatea constă în faptul că pentru sediile secundare ale angajatorilor din alte judeţe decât cel în care angajatorul îşi are sediul, declaraţiile fiscale prevăzute se depun la inspectoratul teritorial de muncă pe raza căruia îşi desfăşoară activitatea sediul secundar.

D.B.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !