ITM in control

De Simona Albinaru
2Comentarii
Nicolae Hodut
Nicolae Hodut
În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna noiembrie 2012 au fost controlaţi un număr 89 de angajatori.

Au fost sancţionaţi un număr de 37 angajatori, fiind aplicate un număr de 53 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 139.000 lei.

Au fost identificaţi un număr de 10 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 10 amenzi în valoare totală de 130.000 lei.

Principalele deficienţe constatate au fost neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă, netransmiterea REVISAL dar şi neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte etc.

 Control

 În cadrul Campaniei naţionale privind verificarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, precum şi identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca şi activitate comerţul, respectiv paza şi protecţia în aceste locaţii, au fost controlaţi un număr 21 de angajatori.

Au fost sancţionaţi un număr de 13 angajatori, fiind aplicate un număr de 19 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 11.500 lei.

Pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte s-au fost verificat un număr 18 de angajatori fiind aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale, constând în 1 amendă în valoare de 1.500 lei şi 9 avertismente.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor