„It’s So Easy… şi alte minciuni”, o carte cât o viață de om

De Alexandru Guiaș
„It’s So Easy… şi alte minciuni”, o carte cât o viață de om
Un bestseller care este de fapt un tratat despre viața de artist, de vedetă, cu suișurile și coborâșurile sale.

Sub genericul „Sweet Child o’ Mine”, Sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a umplut joi de tineri, liceeni și studenți în anul I de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură. Motivul a fost cel legat de apariţia în limba română a cărţii autobiografice „It’s So Easy… şi alte minciuni”, un bestseller internaţional scris de basistul formaţiei Guns N’ Roses, Duff McKagan.

Moderatorul întâlnirii a fost Lucian Cremeneanu, jurnalist independent şi profesor asociat al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Oradea. După ce acesta a lăudat inițiativa liceului și a editurii, de a organiza evenimentul într-o instituție de învățământ, i-a felicitat pe liceeni pentru posibilitatea pe care o au în ziua de azi de a auzi rostit de profesor, la clasă, numele unei trupe ca Guns N’ Roses, și de a vorbi despre ea și despre o carte scrisă de un rocker, cu toate tristețile și bucuriile vieții de artist.

La eveniment au fost prezenți criticul de artă conf. univ. dr. Ramona Novicov şi asist. univ. dr. arh. Cristina Copăcean, din partea Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, partener al evenimentului.
4cartea-its-so-easy-si-alte-minciuni

Invitatele, alături de reprezentanţii Editurii Casa, au rostit câteva cuvinte despre carte și despre puterea autorului de a trece peste toate încercările și greutățile întâmpinate de-a lungul carierei sale.

Mai mult decât o carte

După cum spun cei de la Editura Casa, bestseller-ul „It’s So Easy… şi alte minciuni” este „o confesiune sinceră despre succes, decădere și puterea de a renaște și a merge mai departe, renăscând din propria cenușă ca o pasăre Phoenix”. Editura Casa din Oradea este prima din țară care a tradus cartea lui Duff McKagan. Cel care a tradus cartea în limba română este profesorul de engleză Nicolaie Ardelean, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea.

Cartea are un limbaj accesibil, deschis, motiv pentru care se așteaptă o priză mare a tinerilor la ea. Aceasta prezintă începuturile trupei și drumul ei spre succes, dar și viața de artist, de vedetă, a lui Duff McKagan, plină de frământări, strălucirea scenei și umbrele din spatele acesteia. „Duff punctează cele mai dificile momente ale vieții personale și profesionale, oferind o importantă sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi, un model de forță și determinare, care mișcă cu adevărat inimi și idei preconcepute”, se arată în prezentarea cărții, făcută de Editura Casa.

Cărți și muzică

În cadrul evenimentului a avut loc şi un concurs de traduceri pentru elevii liceului, la care au participat 12 liceeni. Câștigătorii au fost desemnați în urma unei jurizări făcute de profesoarele Melinda Boroș și Alina Simuț. Astfel, locul I a fost adjudecat de Adelina Covaci, locul II de Andrei Oros, iar locul III i s-a atribuit lui Vlad Dem. Aceștia au fost premiaţi cu cărţi oferite de Editura Casa, sponsorul evenimentului.

La final, cei prezenţi au avut parte de un moment de muzică live. Componenţii LOGO Band, trupa de rock a Liceului „Onisifor Ghibu”, pregătită de prof. Adrian Tencuţiu, a susţinut un mini-recital acustic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !