„Jos textila, întoarce fila!” la Bookcafe

„Jos textila, întoarce fila!” la Bookcafe
La prima ediție a proiectului au fost strânși peste 60 de saci cu îmbrăcăminte și 900 volume de cărți care au fost donate noii biblioteci din Lăzăreni.

„Conceptul acestui proiect este acela de a încuraja îndeosebi tinerii să renunțe la un lucru superficial în favoarea unuia de valoare, de cultură și astfel să cunoască și să aprecieze importanța și beneficiile cititului”, spune Radu Dragoș coordonator de proiect. „Jos textila, întoarce fila!” este un proiect caritabil al cluburilor Rotaract și Interact Oradea, de sprijinire a familiilor aflate în dificultăți financiare și totodată de promovare a culturii într-un mod inedit și neconvențional. Aflat la ediția a doua, acesta constă în amenajarea unui punct de colectare în cadrul Bookafe unde orădenii vor putea aduce îmbrăcăminte pentru cei nevoiași, în perioada 31 mai – 1 iunie, între orele 16:00-22:00. Organizatorii încurajează donarea oricărui fel de obiect vestimentar, pentru orice vârstă, inclusiv jucării, având în vedere că acestea vor ajunge la beneficiari diverși, de la centre de copii cu dizabilități și familii sărace, până la cămine de bătrâni. La fel ca și în cadrul ediției anterioare, Fundația Comunia este cea care va distribui donațiile de îmbrăcăminte persoanelor și familiilor aflate în dificultate.

Generozitatea nu va rămâne nerăsplătită ci va fi recompensată prin cărți din domenii diverse care includ beletristică, educație, manuale, cărți pentru copii, rețete culinare și multe altele. „Totodată, se vor putea achiziționa de la fața locului bilete de tombolă cu premii instant, iar în cadrul evenimentului vor avea loc și diferite activități artistice cum ar fi: face-painting, proiecții de film în aer liber precum și concerte live care vor anima atmosfera”, spune Georgiana Lupșe, coordonator de proiect.

Conceptul acestui proiect este acela de a încuraja îndeosebi tinerii să renunțe la un lucru superficial în favoarea unuia de valoare, de cultură și astfel să cunoască și să aprecieze importanța și beneficiile cititului. S-au alăturat cauzei prin voluntariat liceeni din Interact Club Oradea și studenții din Asociația Studenților Stomatologi din Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !